Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008

Τότεναμ- Τσέλσι 2-1 παρ. (1-1 κ.α.)


Τον πρώτο μεγάλο τίτλο της σεζόν στην Αγγλία, το Λιγκ Καπ, κατέκτησε η Τότεναμ η οποία επικράτησε της Τσέλσι στην παράταση με 2-1 στο "Γουέμπλεϊ" και σήκωσε για τέταρτη φορά στην ιστορία της το συγκεκριμένο τρόπαιο. Συναρπαστικό παιχνίδι, με ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, αλλά με τους "πετεινούς" να είναι καλύτεροι.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Oλυμπιακός 0 Τσέλσι 0





Το 4-5-1 του Τάκη Λεμονή ξεδιπλώθηκε μέσα στο γήπεδο όπως το περιμέναμε. Με τον Τζόρτζεβιτς αριστερά, τον Γκαλέτι δεξιά, τον Κοβάσεβιτς στν κορυφή και την τριάδα των Λεντέσμα, Στολτίδη και Τοροσίδη στο κέντρο.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε καλά τους χώρους, βγήκε αρκετές φορές με αξιώσεις στην κόντρα αν και δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη στο κέντρο που στοίχιζαν την κατοχή.

Δεν ήταν και εύκολο βέβαια για τον Ολυμπιακό να διασπάσει την καλύτερη άμυνα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε άλλο.

Η προσπάθεια έγινε, κυρίως από δεξιά με Γκαλέτι και Τοροσίδη αλλά οι σέντρες που βγήκαν εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους πανύψηλους Καρβάλιο και Αλεξ. Μία φορά έκαναν το λάθος οι Αγγλοι και λίγο έλειψε να προηγηθεί ο Ολυμπιακός. Στη φάση του 30' όμως, μετά το κόρνερ του Τζόρτζεβιτς και τη γυριστή κεφαλιά του Στολτίδη, ο Τοροσίδης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα εκατοστά χώρισαν τον μεσοαμυντικό των κόκκινων από την επιτυχία.

Η Τσέλσι δεν έκανε κάτι το εντυπωσιακό στο πρώτο 45λεπτο. Είχε καλή αλληλοκάλυψη, προσπάθησε να περάσει πάσες στο Ντρογκμπά αλλά και να πλαγιοκοπήσει από τα δεξιά της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά από ουσία λίγα πράγματα.

Ενα καλό σουτ του Μαλουντά στο 16’ ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η τέως πρωταθλήτρια Αγγλίας. Αντζας και Σέζαρ έκαναν καλή δουλειά και γενικά όλος ο Ολυμπιακός συμπεριφέρθηκε άψογα από τακτικής άποψης.

Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου παρουσιάστηκε πιο θρασύς και πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι του. Ο Λεμονής ανέβασε λίγο πιο ψηλά την ομάδα του και οι ερυθρόλευκοι, οπλισμένοι με περισσότερη αυτοπεποίθηση έβγαζαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση.

Δεν βγήκαν όμως οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες, οι φάσεις που θα τρομάξουν τον αντίπαλο. Το σουτ του Τζόρτζεβιτς στο 57’ και αυτό του Γκαλέτι στο 61' ναι μεn έκαναν τον κόσμο να πεταχτεί από τη θέση του, όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον έμπειρο Τσεχ.

Και στα μετόπισθεν ο Ολυμπιακός ανέβασε κατά ένα κλικ την απόδοσή του. Με περισσότερο πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και με καλύτερη αλληλοκάλυψη οι πρωταθλητές δεν κινδύνεψαν καθόλου και ανάγκασαν τον Γκραντ να κάνει διπλή αλλαγή στο 75’ (Καλού και Ανελκά, στις θέσεις των Τζο Κόουλ και Μαλουντά).

Ο Λεμονής απάντησε με Μπελούτσι ενώ λίγο αργότερα έριξε και τον Λεονάρντο στη μάχη για να περάσει τον Αργεντίνο στη θέση του δεξιού χαφ.
Hταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει το ματς. Αλλα πάνω από όλα επιθυμούσε να μην το χάσει.

Γι’ αυτό και οι παίκτες του δεν....τρελάθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Προσπάθησαν να βγουν με σύνεση μπροστά χωρίς να ξεχνούν ότι ο κίνδυνος παραμόνευε πίσω. Και η αλήθεια είναι ότι η Τσέλσι με τους ορεξάτους Ανελκά και Καλού επιχείρησε να πατήσει περισσότερο περιοχή στο τέλος. Δεν τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τη διάθεση να σπαταλήσει τον κόπο του με ένα λάθος στο τέλος. Ετσι, το 0-0 σημάδεψε την αναμέτρηση. Ραντεβού στο Λονδίνο λοιπόν.

πηγή:
http://www.contra.gr/


Aπογοητευμένος ο Γκραντ

Αβρααμ Γκραντ: "Κάθε παιχνίδι την Ελλάδα είναι δύσκολο. Περίμενα πως ο Ολυμπιακός θα είναι μια δυνατή ομάδα. Περίμενα να κάνει λάθη για να τα εκμεταλλευτούμε, αλλά δεν έγιναν. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή και τεχνική ομάδα.

Καταφέραμε να κρατήσουμε τη μπάλα που ήταν και στόχος μας και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα το 0-0. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη ρεβάνς γιατί αν δεχθούμε γκολ τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα".

"Το καλό είναι ότι έχουμε τη ρεβάνς στην έδρας μας και θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Γνωρίζουμε πως ο Ολυμπιακός είναι καλός εκτός έδρας. Εχουμε ένα βαρύ πρόγραμμα μπροστά μας, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα. Κάθε μεγάλη ομάδα είναι αναγκασμένη να παίζει σε αυτούς τους ρυθμούς".

Φρανκ Λάμπαρντ: "Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, το απέδειξε και σήμερα (σ.σ. χθες). Το 0-0 είναι ένα πονηρό αποτέλεσμα. Σίγουρα μπορούσαμε κάτι καλύτερο, αλλά δείξαμε ότι είμαστε σε καλή κατάσταση. Κάναμε μία άνετη εμφάνιση. Τώρα, έχουμε τον δεύτερο αγώνα στο γήπεδό μας".

Συνέντευξη Τύπου:

Αβρααμ Γκραντ: "Δεν είναι εύκολο να παίζεις εδώ. Δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι απογοητευτικό. Το αποτέλεσμα είναι όμως ικανοποιητικό αλλά θέλουμε πάντα να νικάμε. Οταν δεν τα καταφέρνουμε δεν είμαστε ευτυχισμένοι.

Και στο Λονδίνο το παιχνίδι θα είναι πολύ δυνατό. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ οργανωμένη ομάδα. Δεν είναι σύμπτωση που δεν έχει χάσει εντός έδρας. Προτιμάω να σχολιάσω την απόδοση αυτών που έπαιξαν και όχι αυτών που δεν έπαιξαν.

Δεν ήταν τόσο δυνατό το παιχνίδι για να βγάλει ο διαιτητής τέσσερις κίτρινες κάρτες. Ηταν πάντως η λιγότερη καλή εμφάνιση της Τσέλσι επί των ημερών μου. Στο ποδόσφαιρο δεν τζογάρω ποτέ. Πάντα υπάρχει χώρος για αμφιβολίες και ερωτήσεις".

πηγή:
http://www.contra.gr/

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Γκραντ: "Υπολογίζω τον Ολυμπιακό"



Με σεβασμό προς τον αντίπαλο αλλά με μοναδικό στόχο την πρόκριση, καθώς απώτερος σκοπός είναι η κατάκτηση του τροπαίου, αντιμετωπίζουν στην Τσέλσι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, την Τρίτη (19/02, 21:45) στο "Γ.Καραϊσκάκης", για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άβρααμ Γκραντ, μολονότι δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους πρωταθλητές Ελλάδας, έδειξε να υπολογίζει στη δυναμική τους.

"Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια κόντρα σε Λάτσιο, Βέρντερ και Ρεάλ. Είναι πολύ καλή ομάδα. Τον σέβομαι και τον υπολογίζω, όπως και οι ποδοσφαιριστές μου", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ποιο εκ των αποτελεσμάτων θα εξασφαλίζει προβάδισμα στην Τσέλσι, απάντησε: "Δεν μπορώ να πω κάτι επ' αυτού. Στόχος είναι η πρόκριση. Μετά από το δεύτερο παιχνίδι θα γνωρίζουμε αν αυτό που θέλαμε ήταν η νίκη ή ισοπαλία".

Μετά από αρκετό καιρό, αφού μεσολάβησε το Κόπα Άφρικα, ο τεχνικός των "μπλε" δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Μόνο ο Αντρέι Σεφτσένκο δεν είναι στη διάθεσή του.

"Τον αφήσαμε εκτός γιατί δεν ήταν 100% έτοιμος και τον χρειαζόμαστε στα επόμενα παιχνίδια", ξεκαθάρισε για να προσθέσει: "Για εμένα δεν τίθεται θέμα πονοκέφαλου. Έτσι πρέπει να συμβαίνει. Ο πάγκος, άλλωστε, δείχνει τη δύναμη της ομάδας".

Τέλος, για το ως πού δύναται να φτάσει η Τσέλσι στη διοργάνωση, ο Γκράντ επισήμανε:

"Στόχος μας είναι ο τελικός. Η Τσέλσι είναι μεγάλη ομάδα, αλλά θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αν κατακτήσει το τρόπαιο. Κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρωτίστως την πρόκρισή μας στα προημιτελικά".
"Η αποστολή της Τσέλσι έφτασε στην Ελλάδα αργά το βράδυ της Κυριακής και βρήκε σκηνές που δεν θύμιζαν μεσογειακή Αθήνα.
Εχοντας παίξει στη Νορβηγία κόντρα στη Ρόζενμποργκ με ελάχιστο χιόνι, η Τσέλσι ήρθε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες χιονοπτώσεις τα τελευταία 26 χρόνια", τονίζει μεταξύ άλλων -με αρκετή δόση υπερβολής είναι αλήθεια- η επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι, η οποία από την πρώτη στιγμή έσπευσε να ενημερώσει τον κόσμο πως η αποστολή έφτασε με ασφάλεια στο "Ελ.Βενιζέλος" και όχι σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστικό πως το σάιτ των Λονδρέζων τονίζει πως η Τσέλσι άφησε το ηλιόλουστο Λονδίνο για να έρθει στην παγωμένη Ελλάδα και να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
"Πολλές πτήσεις για το αεροδρόμιο των Αθηνών είχαν ακυρωθεί, αλλά ευτυχώς για τη Τσέλσι, μετά από μια μακρά περίοδο πτήσης πάνω από την πόλη, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια. Με το χιόνι να καλύπτει τους δρόμους, το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή έφτασε στο κέντρο της Αθήνας, με κάποιες ώρες καθυστέρηση σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα", συμπληρώνει το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα των "μπλε".
Από κει και πέρα, στο ρεπορτάζ εξηγούνται οι λόγοι που η Τσέλσι ταξίδεψε για πρώτη φορά φέτος σε εκτός έδρας ματς δύο μέρες πριν τη σέντρα, ενώ γίνεται αναφορά και για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην ομαλή διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής της Superleague.
Τέλος, τονίζεται πως οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ύφεση της κακοκαιρίας κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης στο Φάληρο.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Φάση των 16: Απόκλείστηκε η Λίβερπουλ, εύκολα η Τσέλσι

Στο κύπελλο Αγγλίας οι δύο πρωτοπόροι της Premiership ερίζουν για ένα "εισιτήριο" για την επόμενη φάση.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει στο "Ολντ Τράφορντ" την Αρσεναλ, σε μία απευθείας κόντρα των δύο συλλόγων, πριν το ενδιαφέρον τέλος που αναμένεται να έχει το αγγλικό πρωτάθλημα.

Η Λίβερπουλ είχε για ακόμα μία φορά άσχημη απόδοση, αλλά δεν τη γλίτωσε και αποκλείστηκε με εντός έδρας ήττα από την κατά μία κατηγορία χαμηλότερη Μπάρνσλεϊ.

Η κάτοχος του θεσμού, Τσέλσι, είχε εύκολο έργο με αντίπαλο την Χάντερσφιλντ και τώρα θα ασχοληθεί με το παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό.

πηγή:
http://www.contra.gr/

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

Welcome to Athens!

Olympiacos CFP v. Chelsea FC

Tuesday 19th February 2008. Kick Off 9.45pm. (Local time)

The match will be played at the Georgios Karaiskaki Stadium, Piraeus, Athens which is about 10km south-west of Athens city centre and about 32km from the new Athens International Airport. The stadium is well served by buses from the centres of Piraeus (about 2 km) and Athens. The Metro on Line 1 (the green line) terminates nearby at ‘Paleo Faliro’ station and trams also stop adjacent to the station. Taxis, all yellow, are very cheap and readily available.

The stadium has been in its present position since 1895, was completely re-built in 2003/4 and has a capacity of about 33,000. All Chelsea supporters will be located in section 126 and 127 accessed via gates 26 and 27. Non Ambulant disabled supporters will be in the adjacent section accessed via gate 28. The stadium will open at 6.45pm and you are advised to arrive at the stadium early. Allocated seating will apply and all seats are covered.

The tickets contain a bar code which gives automatic access through the turnstiles and therefore must be presented at the turnstile number shown on the ticket.

When purchasing your tickets through the Chelsea website, if you want to be given tickets together with friends, you must use the ‘Friends and Family’ ordering facility on the website. All tickets must be collected from the Box Office – no tickets will be sent out. The usual travel declaration must be completed and handed in. Chelsea supporters are strongly advised not to travel without tickets.

Spectators will be searched on arrival and all the usual items are prohibited – weapons, smoke bombs, fireworks, all flagpoles, (flags without poles and banners are allowed) No bottles are allowed in the stadium (even plastic ones) Anything that can be thrown is likely to be confiscated so you are advised to leave any gifts you have bought in your coach or hotel room or make other arrangements for their safekeeping. Any person attempting to enter the stadium whilst drunk will be arrested or refused entry and, as with all UEFA matches, alcohol is banned from the stadium. At the end of the match away supporters are held back for about 20 minutes.

The local currency is the Euro. Food and alcohol prices are reasonably priced.

Information on travel to Greece generally can be obtained from the Foreign and Commonwealth Office website
http://www.fco.gov.uk/ which also contains up to date advice on the current terrorist situation and crime trends.
In case of problems the British Embassy can be contacted on (+30) 210 727 260





H Premierleague στα ελληνικά!

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα http://www.englishfootball.gr/ έκανε πρόσφατα την εμφάνιση της στο πλούσιο κόσμο του Internet για όλους τους έλληνες φίλους της Premier League. Eπίσης για στατιστικά στοιχεία και ρεπορτάζ για τους αγώνες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://worldofpremiership.blogspot.com/ Ακόμη μην ξεχνάτε πως τα μέλη του ελληνικού supporters club της Liverpool επιμελούνται μια ραδιοφωνική εκπομπή. Η εκπομπή για όλο το Αγγλικό ποδοσφαιρο "Tickets Please" κάθε Σάββατο 1 με 3 το μεσημέρι στον Super Spor FM 94, 6 (μας ακούτε & μέσω NOVA). Οπως λένε υπάρχει πλήρη ενημέρωση για όλα τα match & πολύ καλά προγνωστικά στοιχήματος!!!Δυστυχώς λείπει κάτι. Ενας άνθρωπος να μιλά για τα δρώμενα της Chelsea FC γιατί δεν λειτουργεί επίσημο supporters club της ομάδας!!!!!

Τσέλσι - Λιβερπουλ 0 - 0

Μία ευκαιρία του Πίτερ Κράουτς στο πρώτο μέρος και μία του Μίκαελ Μπάλακ στο δεύτερο ήταν οι δύο στιγμές που πραγματικά ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες του αγώνα του "Στάμφορντ Μπριτζ" μεταξύ της Τσέλσι και της Λίβερπουλ. Από τη στιγμή που αυτές δεν μετατράπηκαν σε γκολ, το 0-0 δεν υπήρχε τρόπος να αλλάξει σε ένα αρκετά άσχημο παιχνίδι, από το οποίο οι δύο ομάδες πήραν ένα βαθμό. Δικαιολογημένες φωνές των "μπλε", αφού στο πρώτο μέρος ο Χαβιέρ Ματσεράνο ανέτρεψε τον Τζο Κόουλ μέσα στην περιοχή, χωρίς να καταλογιστεί πέναλτι.
Η σύνθεση της Τσέλσι: Τσεχ, Μπελέτι, Καρβάλιο, Αλεξ, Α. Κόουλ, Μπάλακ, Μακελελέ, Λάμπαρντ, Ράιτ Φίλιπς (64’ Μαλουντά), Ανελκά, Τζ. Κόουλ (86’ Πιζάρο)

Πηγη:
http://www.contra.gr/

Απογοητευμένος παρουσιάστηκε ο τεχνικός της αντιπάλου του Ολυμπιακού στο Champions League, Αβραμ Γκραντ με την λευκή ισοπαλία κόντρα στην Λίβερπουλ. "Δεν ήμαστε χαρούμενοι. Θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι κυρίως όταν αυτό είναι στο γήπεδο μας. Αν δεν κερδίζουμε ήμαστε απογοητευμένοι. Η Λίβερπουλ είναι μια ομάδα απέναντι στην οποία δεν μπορείς να δημιουργήσεις πολλές ευκαιρίες", τόνισε ο Ισραηλινός τεχνικός.Και συνέχισε: "Μπορώ να πω πως το θέμα δεν είναι καθαρά ψυχολογικό. Τους τελευταίους δύο μήνες αγωνίζονται συνεχώς οι ίδιοι παίκτες με αποτέλεσμα να υπάρχει και η κούραση. Ωστόσο και αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού και θα πρέπει οι παίκτες να ανταπεξέρχονται. Μέχρι στιγμής πάντως έχει γίνει καλή δουλειά".Ο Γκραντ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια: "Τίποτα δεν έχει τελειώσει πάντως. Έχουμε ακόμα να παίξουμε στην έδρα μας με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αρσεναλ. Υπάρχουν ευκαιρίες για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Δεν θα είναι εύκολο αλλά σίγουρα μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Πηγη:
http://www.sportnet.gr/





Συνεντεύξεις Γκραντ- Μπενίτεθ

Χάνει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Τέρι

Χωρίς τον Τζόν Τέρι, -οριστικά πλέον- αναμένεται να αντιμετωπίσει η Τσέλσι τον Ολυμπιακό, στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στις 19 Φεβρουαρίου. Ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι, παρά το γεγονός πως δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει σε τρεις εβδομάδες.
"Έχω κάνει δύο προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα και άλλες δύο σε χαλαρούς ρυθμούς με την πρώτη. Δεν έχω νιώσει προς το παρόν κάποια ενόχληση και πιστεύω πως σε 10 ημέρες θα είμαι έτοιμος να παίξω", δήλωσε από την πλευρά του ο παίκτης, με τον Άβραμ Γκραντ ωστόσο να έχει διαφορετική άποψη.
"Είμαι έκπληκτος που δεν είπε πως θα επιστρέψει σε δύο ημέρες. Ξέρω πως θα κάνει τα πάντα για να επιστρέψει το συντομότερο. Απορώ πως δεν είπε ότι σε δύο μέρες θα είναι έτοιμος να παίξει! Εγώ νομίζω πάντως ότι θα μείνει εκτός δράσης για περίπου, ακόμη τρεις εβδομάδες".

Πηγη: http://www.contra.
gr