Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

Scolar(ε)i...η Chelsea

Τέλος στο σίριαλ με τον νέο προπονητή που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Chelsea μπήκε αργά το βράδυ της Τετάρτης. Έπειτα από δύο και πλέον εβδομάδες μετά την απόλυση του Avram Grant, και έπειτα από αρκετές αρνήσεις προπονητών, οι Abramovich και Kenyon κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τον τεχνικό της Εθνικής Πορτογαλίας Luiz Felipe Scolari. Ο Scolari θα αναλάβει και επίσημα το έργο του την 1η Ιουλίου, αφού φυσικά θα έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Πορτογαλίας στο Euro.

Ο Scolari ήταν ένας από τους υποψήφιους για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των “Μπλε” καθώς ήταν ένα όνομα που υπήρχε από την αρχή της αναζήτησης στη λίστα των Abramovich και Kenyon. Σε αυτήν φυσικά υπήρχαν κι άλλοι, κυρίως Ιταλοί. Ancelotti, Mancini, Spalletti, Prandelli, ακόμα και ο Lippi συνδέθηκε με τη θέση του προπονητή στους Λονδρέζους.

Μάλιστα για τους δύο πρώτους ο Kenyon είχε ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Μιλάνο, χωρίς όμως να καταφέρει να γυρίσει στο Λονδίνο με κάποια υπογραφή, παρότι ο Mancini ήταν ελεύθερος και αποτελούσε ένα από τα φαβορί για πρόσληψη, μαζί με τον επίσης άνεργο Frank Rijkaard.

Τελικώς ο Kenyon κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον τεχνικό της Εθνικής Πορτογαλίας, Luiz Felipe Scolari, ο οποίος φαίνεται να μην έλεγε και την απόλυτη αλήθεια τις τελευταίες μέρες στις δηλώσεις του. Πριν την έναρξη του Euro, όταν πρωτοακούστηκε το όνομά του για την Chelsea, ο ίδιος δήλωσε πως θα σκεφτεί το μέλλον του μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ενώ σε χθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ακριβώς το ίδιο.

Πάντως η αλήθεια είναι πως το τελευταίο διάστημα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Εθνική Πορτογαλίας και να εργαστεί σε σύλλογο εκτός της χώρας του, φωτογραφίζοντας έτσι την Chelsea.

Η πρόσληψη του Scolari στην τεχνική ηγεσία της Chelsea έγινε γνωστή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συλλόγου.

“Η Chelsea FC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσει ότι ο Luiz Felipe Scolari θα είναι ο νέος τεχνικός του συλλόγου από την 1η Ιουλίου. Ο Felipe έχει φοβερά προσόντα. Είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές παγκοσμίως με επιτυχίες τόσο σε εθνικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο και οι φιλοδοξίες του και οι στόχοι του συμβαδίζουν με αυτές του συλλόγου μας.

Ήταν η καλύτερη επιλογή. Με σεβασμό στη δουλειά που κάνει αυτήν τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Πορτογαλίας, δεν θα υπάρξει άλλη ανακοίνωση από την Chelsea, ούτε κάποιο σχόλιο από τον Felipe μέχρι να παρουσιαστεί και επίσημα από τον σύλλογό μας”.

Ενδιαφέρον πλέον παρουσιάζει πως θα κινηθεί από εδώ και πέρα η Chelsea, καθώς τα μεταγραφικά ζητήματα τρέχουν και είναι πολλά. Αυτό που ήθελε εδώ και καιρό τόσο ο Abramovich, όσο και ο Kenyon ήταν ένας προπονητής ώστε να αρχίσει ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν.

Το πρόσωπο βρέθηκε αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι απασχολημένο με τις υποχρεώσεις της Πορτογαλίας στο Euro. Άγνωστο είναι αν ο Scolari θα δώσει από τώρα εισηγήσεις σχετικά με μεταγραφικούς στόχους αλλά και με αποδεσμεύσεις παικτών καθώς ο Drogba, ο Lampard και αρκετοί ακόμα παίκτες των “Μπλε” έχουν συνδεθεί με ομάδες του εξωτερικού, με πρώτη και καλύτερη την Inter του Jose Mourinho.

Also in english: Chelsea have just announced the Luis Felipe Scolari has been named as the new Chelsea manager as of July 1st. Scolari will be out of contract with the Portuguese FA on June 30th.Speculation had been rife that Scolari would take over for the last 3 weeks and this announcement doesn’t come as too much of a surprise, but the timing certainly does. Portugal look set to be in the Quarter Finals of Euro 2008 and this news may be the inspirstion that drives Portugal to the title.

πηγή:www.englishfootball.gr