Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

Ισόπαλο το derby του Λονδίνου

Το derby του Λονδίνου ξεκίνησε με την γηπεδούχο Chelsea στη σέντρα. Ο Scolari έκανε την έκπληξη, χρησιμοποιώντας τον Belletti ως αμυντικό μέσο στη θέση του τραυματία Ballack.


Από την άλλη, ο Juande Ramos παρέταξε τα ‘‘Σπιρούνια’’ χωρίς τον Dimitar Berbatov, καθώς ο Βούλγαρος επιθετικός επιμένει πως θέλει να πάει στη Manchester United. Έτσι, στην επίθεση της Tottenham χρησιμοποιήθηκε ο Bent, πλαισιωμένος από τους Bentley και Dos Santos.

Στο πρώτο ημίχρονο η Chelsea ήταν πολύ καλύτερη από την Tottenham, και θα μπορούσε να είναι μπροστά στο σκορ με ένα ή και δυο γκολ διαφορά. Ο Bent ήταν πολύ μόνος του στην γραμμή κρούσης των Spurs, γεγονός που βοήθησε τους Terry και Carvalho να τον εξουδετερώσουν ακόμα πιο εύκολα.

Οι μέσοι της Chelsea κέρδισαν τη μάχη του κέντρου, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, απειλώντας συχνά την εστία του Gomes.

Παρόλα αυτά, στο τέλος του ημιχρόνου το σκορ ήταν 1-1, καθώς μετά από μια τυχερή στιγμή, η Tottenham ισοφάρισε στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, αλλά η Chelsea συνέχισε να υπερέχει και να προσπαθεί να πετύχει κάποιο γκολ. Η Tottenham από την άλλη περιορίστηκε σε ένα παθητικό ρόλο, περιμένοντας τους ‘‘Μπλε’’ να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους, ελπίζοντας παράλληλα να μπορέσει να κάνει τη ζημιά μέσω αντεπιθέσεων ή με κάποια στημένη φάση.

Το παιχνίδι κύλησε έτσι και έληξε χωρίς καμία αλλαγή στο σκορ, αφήνοντας μια πικρή γεύση στην Chelsea. Η Tottenham από την άλλη δεν μπορεί παρά να είναι ικανοποιημένη, καθώς πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας σε ένα ματς που ήταν σαφώς κατώτερη της Chelsea.

A’ Ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε στο 6’, με τον Lampard να προσπαθεί να ‘‘κρεμάσει’’ τον Gomes, αλλά ο πανύψηλος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας της Tottenham κατάφερε να στείλει τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο 7’ ο Dos Santos έκανε μια ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πάσαρε στον Bent, εκείνος πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε κάποιον αμυντικό και κατέληξε κόρνερ.

Η επόμενη ευκαιρία ανήκε στην Chelsea. Στο 26’ ο Belletti βρήκε τον Anelka με μια μακρινή μπαλιά ακριβείας, αλλά ο Γάλλος επιθετικός αστόχησε παρά το γεγονός ότι κατέβασε την μπάλα τέλεια.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο Essien σούταρε εντυπωσιακά βρισκόμενος αρκετά έξω από την αντίπαλη περιοχή, αλλά δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και την Chelsea η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Gomes.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Belletti, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το κόρνερ που εκτέλεσε ο Deco. Έτσι, η Chelsea έκανε το 1-0 στο 27’.

Τα ‘‘Σπιρούνια’’ ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, από μια φάση που δεν μύριζε γκολ. Ο Modric πήγε να ντριμπλάρει τον Lampard, η μπάλα κόντραρε πάνω στον παίκτη της Chelsea και κατέληξε στον Bent, ο οποίος βρισκόταν μόνος του απέναντι στον Cech. O Άγγλος επιθετικός πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-1, σώζοντας την ομάδα του από ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο.

Β’ Ημίχρονο

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, και παραλίγο να πετύχουν το 2-1 στο 47’, όταν ο Essien πάσαρε στον Ashley Cole, αλλά το σουτ του τελευταίου από πλάγια θέση πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Gomes.

Ο Lampard είχε διάθεση για περίτεχνες ενέργειες. Στο 50’ απέφυγε τον King με μια πολύ έξυπνη προσποίηση και στη συνέχεια προσπάθησε να νικήσει τον Gomes με μια λόμπα παρόμοια με αυτή που επιχείρησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα της Tottenham.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες να εκλείψουν. Η επόμενη καλή στιγμή ανήκε στην Chelsea και έλαβε χώρα στο 79’, όταν ο Anelka πάσαρε στον Kalou με το κεφάλι, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καλό και δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Tottenham, Gomes.

Η Tottenham κέρδισε φάουλ σε καλή θέση λίγο έξω από την περιοχή της Chelsea στο 86’. Ο Bale ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στο τείχος, σπαταλώντας μια μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Chelsea: Cech, Bosingwa, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Essien, Lampard, Belletti (76’Kalou), Deco, Joe Cole (66’ Malouda), Anelka (89’ Di Santo).
Tottenham:Gomes, Gunter (63’ Huddlestone), King, Woodgate, Bale, Modric, Zokora, Jenas, Dos Santos (59’ Lennon), Bentley (73’ Ο’Hara), Bent.

"Είμαι δυστυχισμένος και θέλω να φύγω!"

Φαίνεται πως ανοίγει πλέον διάπλατα ο... δρόμος για την έλευση του Robihno στην Chelsea. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Real παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ανέφερε πως θέλει ν' αφήσει την Ισπανία και να πάρει μεταγραφή στους "μπλε".

"Για μένα δεν έχει αλλάξει τίποτα! Εξακολουθώ να θέλω να παίξω στην Chelsea. Είπα στον πρόεδρο, στον προπονητή μου και στον τεχνικό διευθυντή πως θέλω να φύγω. Είμαι δυστυχισμένος εδώ πλέον.

Θέλω να παίξω στην Αγγλία και ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω για να το δω αυτό να γίνεται", σχολίασε ο Βραζιλιάνος διεθνής.

"Ο πρόεδρος είπε πως αν έρθει μία πολύ καλή προσφορά θα με αφήσει να φύγω. Η Chelsea έχει κάνει μία μεγάλη πρόταση αλλά και μία τεράστια προσπάθεια να υπογράψει συμβόλαιο μαζί μου", τόνισε στην συνέχεια.

Ερωτηθείς αν αρνηθεί να παίξει για την Real, εφόσον η ομάδα του πει όχι σε μία ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Αγγλία απάντησε: "Όχι δεν θ' αρνηθώ. Αν ο προπονητής μου θέλει να κρατήσει έναν δυστυχισμένο παίκτη στην ομάδα του τότε είναι δική του η ευθύνη!".

Επίσης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός πως η Real προσπαθούσε και προσπαθεί ακόμη και τώρα να δελεάσει τον Cristiano Ronaldo: "Από τον Μάϊο προσπαθούσα ν' ανανεώσω το συμβόλαιό μου και από την Real δεν ήθελαν κάτι τέτοιο, επειδή ήταν σίγουροι πως θα έπαιρναν τον Cristiano Ronaldo. Τώρα που δεν πήραν κανέναν δεν μ' αφήνουν να φύγω!".

πηγή: www.englishfootball.gr

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008

Σε τεντωμένο σχοινί…


Αλλαγή έχουμε και πάλι στο σίριαλ της μετακίνησης του Robinho στην Chelsea. Από εκεί που έδειχνε η υπόθεση να γέρνει προς τη μεριά των Λονδρέζων, τα τελευταία 24ωρα είχαμε ανατροπή σκηνικού με αποτέλεσμα η μεταγραφή να θεωρείται αρκετά αμφίβολη για την ώρα.

Η αδυναμία της Real Μαδρίτης να βρει τον αντικαταστάτη του παίκτη είναι αυτή που κολλάει την υπόθεση και όσο η Real δεν καταλήγει κάπου, με δύο μόλις μέρες να απομένουν ακόμα, τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Σε περίπτωση που βρεθεί, αμέσως η Real θα ανάψει λογικά το πράσινο φως της μεταγραφής. Άλλωστε τα έχει βρει σε όλα με την Chelsea στα 29 εκατομμύρια λίρες, ενώ και ο παίκτης έχει ρυθμίσει τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του με τους “Μπλε”, οι οποίοι μάλιστα βιάστηκαν να τυπώσουν και φανέλες με το όνομα του Robinho, θεωρώντας τη μεταγραφή δεδομένη!

Από τη μεριά τους ωστόσο οι Merengues δεν αναφέρουν καμία συμφωνία με την Chelsea ενώ μάλιστα υποστηρίζουν πως ο Robinho θα παραμείνει παίκτης της Real. Αυτά υποστήριζε και χθες τόσο ο Calderon, όσο και ο Mijatovic, με τον πρόεδρο της Real μάλιστα να εκφράζει και τη σιγουριά του πως ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Μαδρίτης.

πηγή: www.englishfootball.gr