Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Ενας Robinho δεν φέρνει την Ανοιξη

Στον ποδοσφαιρικό αγώνα όπου συγκρούστηκαν η ομάδα των Σεϊχηδων με τη δημιούργημα του Roman Abramovich το θέαμα ήταν τόσο υψηλών απαιτήσεων όσο και οι απολαβές των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Κορυφαία μορφή ο Robinho που δικαιολόγησε τον θόρυβο για την απόκτησή του βάζοντας τον εαυτό του στους σκόρερ του παιχνιδιού. To τέρμα του όμως δεν έφτανε για τους Πολίτες. Κι αυτό γιατί οι Λονδρέζοι ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο και με ηγέτες τους Lampard, Joe Cole και Anelka έδειξαν ότι ήταν το απόλυτο αφεντικό στο παιχνίδι παρόλο που χρειάστηκε να αγωνιστεί με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Terry στο 77.

Ηταν η 10 νίκη των «Μπλε» στις 12 τελευταίες αναμετρήσεις με τη City εκτός έδρας για το πρωτάθλημα.

Μόνο γρουσούζικο δεν αποδείχθηκε το 13ο λεπτό της αναμέτρησης για το Robinho καθώς με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Εντύπωση προκάλεσε η λογομαχία Terry και Cech.

Η απάντηση της Chelsea ήταν άμεση: μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Carvalho έπιασε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε τον Joe Cole αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο «στρώθηκε» στον Πορτογάλο αμυντικό που με δυνατό σουτ έστειλλε τη μπάλα στον «ουρανό» των διχτύων του Hart διαμορφώνοντας το 1-1.

Το παιχνίδι πλέον είχε αποκτήσει ένα ξέφρενο ρυθμό και οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη: Δυνατό σουτ του Anelka στο 20 και η μπάλα έφυγε άουτ. O Ireland στο 24 με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλλε τη μπάλα άουτ.

Στο 28 όμως η Chelsea είχε την καλύτερη στιγμή να περάσει μπροστά στο σκορ αφού μετά από σέντρα ακριβείας του Joe Cole ο Malouda μέσα από την περιοχή αφύλακτος και ανενόχλητος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 34 ο Jo σούταρε δυνατά από δεξιά και η μπάλα κόντραρε στον Carvalho.

Ο Anelka στο 41 σέντραρε από δεξιά και o Malouda δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά. Ένα λεπτό αργότερα ο Anelka μέσα από την περιοχή σούταρε αλλά o Hart μπλόκαρε σωτήρια. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ashley Cole σούταρε έξω από την περιοχή άουτ.

Στην επάναληψη η Chelsea μπήκε πιο δυνατά: στο 50 ο Lampard μέσα στην περιοχή σούταρε άουτ εκμεταλλευόμενος το σουτ του Joe Cole που κόντραρε σε αμυντικό των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Frank Lampard στάθηκε πιο τυχερός όταν το πλάγιο σουτ που επιχείρησε ύστερα από ασίστ του Joe Cole κατέληξε στο αριστερό άκρο της εστίας του Hart κάνοντας το 1-2.

Στο 66 οι «μπλε» έκρυψαν τη μπάλα όταν συνδυάστηκαν ταχύτατα Anelka, Joe Cole και Lampard με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και να μπλοκάρει ο Hart. Ο Joe Cole πάντως έβγαλε κάθετη πάσα κι o Anelka πλάσαρε από θέση τετ-α-τετ πετυχαίνοντας το 1-3 στο 69. Από το 77 και μετά λόγω της αριθμητικής υπεροχής η City εξισορρόπησε το παιχνίδι.

Το μόνο που πέτυχε ήταν να μην σημειώσει άλλη ευκαιρία η Chelsea που είχε όμως το μυαλό της πλέον στην πρεμιέρα των Ομίλων του Champions League και να απειλήσει μόνο στο 83 όταν το σουτ του Ball μπλόκαρε ο Cech.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Manchester City: Hart, Zabaleta, Richards, Dunne, Ball (84 Sturridge), Wright-Phillips, Hamann (61 Fernandes), Kompany, Ireland, Robinho, Jo.

Chelsea: Cech, Bosingwa, Terry, Carvalho, Ashley Cole, Obi Mikel, Lampard, Deco, Joe Cole (70 Belletti), Anelka (79 Alex), Malouda (70 Drogba).

πηγή: www.englishfootball.gr

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολυ καλη εμφανιση σημερα.Πηρε ο Robinho μια γευση του τι εχασε.Τελειως αψυχολογητη η κοκκινη ελπιζω να ακυρωθει και να παιξει ο αρχηγος με την United.

Tasos Zarkadis είπε...

@ george

Σήμερα κλείνουν στόματα που ανεδαφικά υποστήριζαν ότι η City φιλοδοξεί να γίνει η νέα Chelsea! Αμφισβητίες μπορεί να υπάρχουν πολλοί αλλά Chelsea είναι μόνο μία!