Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Μίλησε ο αρχηγός


22/10/2008 23:59
Tάσος Ζαρκάδης




το διαβάσαμε στο www.englishfootball.gr

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι για τον πρώτο όμιλο του Champions League η Chelsea χάρη σε κεφαλιά- γκολ του αρχηγού της John Terry κατάφερε να κάμψει την επί 77 λεπτά σθεναρή αντίσταση της Roma και να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης που σε μεγάλο βαθμό της εξασφαλίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.


Α' ημίχρονο

Με τους Cech και Deco να επιστρέφουν στην αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων η πρώτη φάση καταγράφηκε στο 9' λεπτό για την Roma με τον De Rossi, ο οποίος επεχείρησε να σουτάρει, αλλά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Στο 9' η Chelsea βγαίνει μπροστά με τον Frank Lampard να πιάνει όμορφο σουτ που ανάγκασε τοον Doni σε ωραία επέμβαση.

Στην αμέσως επόμενη φάση ο αρχηγός των Ρωμαίων βρίσκει χώρο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Chelsea δοκιμάζει το πόδι του, αλλά το σουτ του περνάει άουτ.

Στο 24' η καλύτερη φάση του αγώνα μέχρι εκείνο το λεπτό, οι γηπεδούχοι κερδίζουν φάουλ σε καλή θέση έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων και προς τα αριστερά. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Lampard, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Doni.

Στο 28' οι Λονδρέζοι έχουν άλλη μια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Kalou όμως από τα δεξιά αποτυγχάνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

36' λεπτό και η Roma φθάνει κοντά στην επίτευξη ενός γκολ ωστόσο ο Brighi από πολύ καλή θέση σπαταλά μια ενδιαφέρουσα ευκαιρία για την ομάδα του.

Τελευταία αξιόλογη φάση καταγράφηκε για λογαριασμό των γηπεδούχων στο 38' λεπτό με πρωταγωνιστή και πάλι τον Lampard, το σουτ του οποίου πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Doni.

Β' ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος και πάλι οι παίχτες της Chelsea συνεχίζουν να απειλούν από μακριά την εστία του Doni. Αυτή τη φορά ο Nicolas Anelka από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά βλέπει την μπάλα να καταλήγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα.

Στα λεπτά που ακολουθούν η Chelsea συνεχίζει να πιέζει τους αμυντικούς της Roma, αλλά η πολύ καλοστημένη ιταλική ομάδα δυσκολεύει αρκετά τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να επιχειρούν να ανοίξουν το σκορ με πολλές φορές τελείως άστοχα μακρινά σουτ.

Στο 61' ο Spalletti πραγματοποιεί την πρώτη του αλλαγή. Βγάζει τον κουρασμένο Aquilani και στην θέση του περνάει τον ξεκούραστο Perrotta.

Στο επόμενο λεπτό και ύστερα από φάουλ του Lampard ο Κalou πιάνει την κεφαλιά, αλλά ο Doni αποκρούει και στην συνέχεια η μπάλα περνά στην κατοχή των αμυντικών της Roma.

Όσο ο Luiz Felipe Scolari δεν αποφασίζει να βάλει και δεύτερο επιθετικό μέσα στον αγωνιστικό χώρο η Chelsea συνεχίζει με ανορθόδοξο τρόπο τις προσπάθειες να επιτύχει τέρμα. Άλλη μια ευκαιρία χαμένη με τον Mikel στο 68' λεπτό να σουτάρει από μακριά, η μπάλα βρήκε πάνω στον Kalou και κατέληξε λίγο άουτ, δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Doni.

Ενώ η Roma συνεχίζει να ανταποκρίνεται επιτυχώς στην άκρως αμυντική της φιλοσοφία ο Scolari αποφασίζει να περάσει στο γήπεδο τον νεαρό επιθετικό Di Santo, στην θέση του Salomon Kalou.

Και ενώ οι φίλαθλοι της Chelsea παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες των παιχτών τους να επιτύχουν κάποιο γκολ που θα έκανε σαφώς τα πράγματα πιο εύκολα, φθάνουμε στο 77' όταν και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Lampard από τα αριστερά ο Jonh Terry από το ύψος της μικρής περιοχής με υπέροχη κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Στα επόμενα λεπτά η Roma αποφασίζει να βγει μπροστά και να κυνηγήσει έστω την ισοφάριση. Με δύο ακόμη αλλαγές κρατά περισσότερο την μπάλα, αλλά χωρίς ουσιαστικά να ανησυχήσει η εστία του Cech, o oποίος πέρασε μάλλον ένα εύκολο βράδυ.

Στο 88' ο Μexes κερδίζει κάποια μέτρα και επιχειρεί να σκοράρει από τα 40 μέτρα, όμως το σουτ του κατέληξε αρκετά μέτρα άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Chelsea κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά της και χωρίς να κινδυνεύσει ιδιαίτερα με κατοχή της μπάλας άφησε τον χρόνο να κυλήσει υπέρ της.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον Κύρο Βασσάρα βρήκε τους παίχτες της Chelsea να πανηγυρίζουν την αγχωτική τους αυτή νίκη που τους διατηρεί στην πρώτη θέση του πρώτου γκρουπ, ενώ η Roma ύστερα από αυτή της την ήττα έμεινε στην τρίτη θέση του πίνακα με 3 μόλις βαθμούς.

Συνθέσεις:

Chelsea (4-1-4-1):
Cech; Bosingwa, Carvalho, Terry (c), Bridge; Mikel; Kalou, Lampard, Deco, Malouda (Belletti h-t); Anelka (Ferreira 91).Manager: Felipe Scolari

Roma (4-3-3): Done; Cicinho, Panucci, Mexes, Riise (Tonetti82); De Rossi, Aquilani (Perrotta 61), Brighi; Taddei (Menez 81), Totti(c), Vucinic.
Manager Luciano Spalletti

Διαιτητής:Κύρος Βασσάρας

2 σχόλια:

Maxine Perella είπε...

glad JT got us out of trouble! and deco is back - hurrah!

Tasos Zarkadis είπε...

hopefully we made it!

it was tough but we got all the 3 points as well!