Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Blackout!

Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης ύστερα από την τρίωρη συνεχή βροχόπτωση που έπληξε την ιταλική πρωτεύουσα διεξήχθη η μεγάλη αναμέτρηση ανάμεσα σε Roma και Chelsea που βρήκε θριαμβευτές τους γηπεδούχους. Βαρύ σαν το τερέν του γηπέδου ήταν και το σκορ κατά των Λονδρέζων που ήταν απογοητευτικοί καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί που τους είχε αποδοθεί πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα της μπάλας. Μεγάλος πρωταγωνιστής της παράστασης των Ρωμαίων στο "σπίτι" τους ήταν ο Μirko Vucinic που με τα δύο γκολ που πέτυχε βοήθησε την ομάδα του να πάρει μια εξαιρετικής σημασίας νίκη.



Α' ημίχρονο



Oι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά από την αρχή του ματς και θα μπορούσαν να προηγηθεί στο σκορ με τον Deco σοτ 9', όμως το σουτ του Πορτογάλου απομάκρυνε σε κόρνερ ο Doni.

Και πάλι οι μπλε στο 21' με τον Lampard θέλησαν να φανούν απειλητικοί όμως ο Doni δήλωσε για άλλη μια φορά παρών, διώχνοντας την μπάλα ξανά σε κόρνερ. Η ατμόσφαιρα ήταν μοναδική στις κερκίδες και οι φίλαθλοι των Ρωμαίων δεν σταματούσαν να τραγουδούν για την ομάδα τους. Και ενώ όλα έδειχναν ότι η Chelsea είχε το πάνω χέρι ήρθε ένας παλιός γνώριμος των Blues να τιμωρήσει την πρώην ομάδα του πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα στον αγώνα, μόλις στο 34ο λεπτό. Ο Cicinho από δεξιά μπήκε στην περιοχή του Cech και με ωραία πάσα βρήκε τον αφύλακτο Panucci, ο οποίος εύκολα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέχου τερματφύλακα.

Oι παίχτες της Chelsea έδειχναν να τα έχουν χαμένα και σε όλο το υπόλοιπο διάστημα μέχρι την λήξη του ημιχρόνου δεν κατάφεραν να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί, επιχειρώντας μακρινά και άστοχα σουτ που μαρτυρούσαν την έλλειψη καθαρής σκέψης.


Β' ημίχρονο



Στο δεύτερο ημίχρονο ο Luiz Felipe Scolari πέρασε τους Βelletti και Drogba στην θέση των Joe Cοle και Malouda αντίστοιχα με σκοπό να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, λογάριαζε όμωε χωρίς τον ξενοδόχο, το ρόλο του οποίου ανέλαβε ο Vucinic τρία μόλις λεπτά μετά την σέντρα με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή του Petr Cech. Ο Tσέχος ανήμπορος να αντιδράσει μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από την εστία του και οι συμπαίχτες του έμοιαζαν να μην το πιστεύουν.

Σαν να μην έφθανε αυτό, και ενώ ο Frank Lampard προσπαθούσε ανεπιτυχώς από μακρινή απόσταση να σκοράρει, η Roma πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Vucinic στο 58'. O Mαυροβούνιος αφού διέσχισε μια απόσταση πενήντα μέτρων μπήκε στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0 για την ομάδα του.

Η τραγική άμυνα της Chelsea προδώθηκε για άλλη μια φορά και όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά για τους Λονδρέζους που μάλλον αντιμετώπισαν αυτή την αναμέτρηση με αλαζονεία που εκ των πραγμάτων το πλήρωσαν ακριβά. Η μείωση του σκορ από τον John Terry στο 75' έδωσε κάποιες λιγοστές ελπίδες για ανατροπή του σκηνικού, όμως η τραγική και συνάμα προκλητική απόφαση του Ισπανού διαιτητή να αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Deco στο 80' για γρήγορη εκτέλεση φάουλ, ήταν ουσιαστικά και η ταφόπλακα πάνω από την ομάδα-φάντασμα του δυτικού Λονδίνου που παρουσιάστηκε στο Olimpico.

To τελευταίο σφύριγμα από τον Luis Cantalejo έφερε την Roma στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Chelsea με τα πράγματα πλέον να μοιάζουν άκρως αμφίρροπα και τον πρώτο όμιλο να έχει πάρει κυριολεκτικά φωτιά.


Συνθέσεις ομάδων:

Roma (4-1-2-1-2): Doni; Cicinho (Riise 88), Mexes, Juan, Panucci; De Rossi; Perrotta (Taddei 72), Brighi; Pizarro; Totti (Baptista 62), Vucinic

Chelsea (4-1-4-1): Cech; Bosingwa (Kalou 62), Alex, Terry (c), Bridge; Mikel; J Cole (Belletti h-t), Deco, Lampard, Malouda (Drogba h-t); Anelka


Διαιτητής:
Τον αγώνα διηύθυνε ο Ισπανός Luis Cantalejo.

πηγή: www.englishfootball.gr by Tasos Zarkadis

Also in english: Chelsea suffered a chastening Champions League defeat as Roma exploded back into form with a 3-1 victory at the Stadio Olimpico.

Marko Vucinic scored a brace after former Chelsea defender Christian Panucci had opening the scoring with a goal against the run of play just after the half-hour.

John Terry pulled one back with 15 minutes to go for the visitors but despite pressing hard, Chelsea could not get back into the game - and also suffered the blow of having midfielder Deco sent off late on.

2 σχόλια:

Maxine Perella είπε...

you're right, it was rubbish. we started off playing pretty, but no real substance, then it's like we fell asleep when the first goal went in ... scolari is quick to make substitutions, but often they have no effect. i think he's great at beautiful football but not as good a strategist as mourinho was (is). should be very interesting if we meet inter at some point.

Tasos Zarkadis είπε...

Exactly! He cant chenge results!!! Remember Greece 1 Portugal 0... he could change this but strategically he is uncapable! Hope well meet inter. and mourinho as well... i think that by managing the loosers he also got the flu!!!!