Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ο Diarra "άναψε φωτιές"...

Φωτιά στον πρώτο όμιλο έβαλε ο Diarra ισοφαρίζοντας στο 83ο λεπτό το γκολ του Anelka που είχε βάλει την Chelsea μπροστά στο σκορ στο 60'. Με το αποτέλεσμα αυτό και σε συνδυασμό με την νίκη της Roma στην Ρουμανία, η Chelsea έμεινε δεύτερη στη βαθμολογία με 8 βαθμούς, έναν περισσότερο από τους Γιρονδίνους που πλέον έχουν 7.

Με τον Didier Drgogba για άλλη μια φορά στον πάγκο και τον Nikolas Anelka στην κορυφή της επίθεσης, καθώς επίσης και με τον Ballack στην θέση του τιμωρημένου Deco η ομάδα του Scolari ήθελε να επιστρέψει στις εκτός έδρας νίκες στο Champions League ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο. O Anelka τελικώς τον δικαίωσε, αλλά η νίκη δεν ήρθε για άλλη μια φορά!

A' ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε νωθρά και για τις δύο ομάδες, ωστόσο η πρώτη φάση του αγώνα καταγράφηκε για τους γηπεδούχους με μακρινό σουτ του Μenegazzo που έδιωξε o Petr Cech σε κόρνερ στο 7ο λεπτό. Η πίεση των Γάλλων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, καθώς οι Λονδρέζοι έμοιαζαν να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα. Τα αβίαστα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές των παιχτών της Chelsea ήταν τεράστιες.

Παιχνίδι μονομαχιών και λιγότερο δημιουργίας σε αρκετά διαστήματά του, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και ευκαιρίες. Στο 19' οι Girondines θα μπορούσαν ωστόσο να ανοίξουν το σκορ με τον Chalme, όμως το σουτ του μέσα από την περιοχή της Chelsea απέκρουσε εντυπωσιακά ο Cech.

Το παιχνίδι Bordeaux vs Cech συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, αυτή τη φορά με δράστη τον Gourcouff, ο οποίος στο 26' με υπέροχο τρόπο ξέφυγε τα μαρκαρίσματα των αμυντικών των Μπλε και σουτάροντας βρήκε και πάλι μπροστά του έναν καταπληκτικό Cech, που απομάκρυνε πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα για την ομάδα του Λονδίνου.

Η Chelsea κατάφερε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της προς το τέλος του ημιχρόνου και να δημιουργήσει κάποια ανησυχία στην περιοχή του Valverde, χωρίς όμως να πετύχει κάτι ουσιαστικό. Η λήξη του πρώτου μέρους από τον Βέλγο διαιτητή βρήκε μάλλον δίκαια και τις δυο ομάδες χωρίς γκολ.

Β' ημίχρονο

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά, ενώ στο 51' ο Gouffran θα μπορούσε να έχει κάνει και τη ζημιά για την Chelsea, αν δεν τον ανέκοπτε με όμορφο τάκλιν ο Mikel μέσα στην περιοχή του Cech.

Kαι ενώ η Bordeaux έδειχνε να πιέζει και η Chelsea να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην κλειστή αμυντική τακτική της ομάδας του Laurent Blanc, στο 60' ο Lampard που ήταν χαμένος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με υπέροχη κάθετη πάσα από το κέντρο του γηπέδου έβγαλε τον Nikolas Anelka τετ-α-τετ με τον Μathleu Valverde, με τον τελευταίο να πέφτει νωρίς στο γρασίδι και τον Γάλλο να πλασάρει ιδανικά.

Μετά την επίτευξη του γκολ οι Λονδρέζοι κράτησαν την μπάλα στα πόδια τους και με συνεχές πάσινγκ γκέιμ προσπάθησαν να παγώσουν τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Στο 79ο λεπτό o Lampard είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά το σουτ του αρχικά βρήκε πάνω σε αντίπαλο αμυντικό και στη συνέχεια στο ριμπάουντ της μπάλας σούταρε άουτ.

Και επειδή όταν χάνεις ευκαιρίες συχνά το πληρώνεις, οι γηπεδούχοι με τον αρχηγό τους τον Diarra ισοφάρισαν με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ από τα αριστερά στο 83'. Ψυχρολουσία για τους Μπλε και φωτιά ξανά στον όμιλο. Μετά από το γκολ της ισοφάρισης οι Γάλλοι έψαξαν το κάτι παραπάνω και θέλησαν να πάρουν και την νίκη, αλλά ο Cavenaghi δεν βρήκε στόχο στο 89'.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και πλέον στον όμιλο όλα είναι πιθανά!

Συνθέσεις:

Bordeaux (4-2-3- 1): Valverde; Chalme, Planus, Diawara, Jurietti; Fernando, Diarra (c); Gouffran (Cavenaghi 68), Gourcuff, Wendel (Obertan 76); Chamakh

Chelsea (4-1-4-1): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), A Cole; Mikel; J Cole (Ferreira 86), Ballack, Lampard, Malouda; Anelka (Drogba 63)

Διαιτητής:
Την αναμέτρηση διηύθυνε ο ο Frank De Bleeckere από το Βέλγιο.

Also in english: Alou Diarra headed in a corner with seven minutes remaining to give Bordeaux a 1-1 draw with Chelsea on Wednesday and keep alive its chances of reaching the next round of the Champions League.

Chelsea appeared to be cruising to qualification on Nicolas Anelka's 60th-minute goal, but Bordeaux won a corner and Yoann Gourcuff delivered it perfectly for Diarra to beat Chelsea goalkeeper Petr Cech with a bullet header.