Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Mε Anelk-υστήρα στην πρώτη θέση

Aήττητη παρέμεινε εκτός έδρας η Chelsea για το 2008 ύστερα και από την νίκη της με 2-0 στην έδρα των Rovers, χάρη σε δύο γκολ από τον Nikolas Anelka που έχει καταφέρει να παραγκωνίσει τον σταρ της oμάδας Didier Drogba τη φετινή χρονιά. Η Blackburn το πάλεψε και ο Robinson ακόμη περισσότερο, αλλά τα τεράστια αμυντικά της κενά φάνηκαν και πάλι στην πράξη.

Yπό καταρρακτώδη βροχή, οι παίχτες των δύο ομάδων παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του Ewood Park. Για την Blackburn όπως αναμενόταν εκτός ενδεκάδας έμεινε ο τραυματίας Cruz, αλλά με τον Grella να βρίσκεται κανονικά στους έντεκα βασικούς.

Mε τον Didier Drοgba να μην κάθεται ούτε στον πάγκο και με σχήμα ίδιο με εκείνο της περασμένης Τρίτης, με μοναδική αλλαγή την χρησιμοποίηση του Salomon Kalou στην θέση του τραυματία Joe Cole παρέταξε ο Luiz Felipe Scolari την ομάδα του γι' αυτή την αναμέτρηση.

Α' ημίχρονο

Και ενώ τα πρώτα λεπτά κύλησαν μάλλον αναγνωριστικά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 4' λεπτό με τον Anelka να εκμεταλεύεται την λάθος πάσα προς τα πίσω της άμυνας των γηπεδούχων και να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Robinson, όμως ο τελευταίος στην προσπάθειά του να μπλοκάρει την μπάλα, φάνηκε να ανατρέπει τον Γάλλο στράικερ, αποτρέποντάς τον μάλλον αντικανονικά να σκοράρει. Ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά.

Και ενώ το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά, άλλη μια καλή ευκαιρία και πάλι με τον Αnelka χάθηκε για την Chelsea. Ο Robinson είπε και πάλι όχι στην κεφαλιά του Γάλλου, με τρόπο εντυπωσιακό, προειδοποιώντας τους αντιπάλους του πως δύσκολα θα παραβίαζαν την εστία του. Την ώρα που η Blackburn προσπαθούσε να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει φάσεις η Chelsea συνέχιζε να σφυροκοπά από κάθε πλευρά. Ο Robinson για άλλη μια φορά υπήρξε φύλακας-άγγελος της εστίας του, διώχνοντας σε κόρνερ το πολύ ωραίο χαμηλό σουτ του Lampard στο 21'.

Ο ρυθμός συνέχιζε να είναι δαιμονιώδης και ο Cech είπε να μιμηθεί τον αντίπαλό του στα γκολποστς, πραγματοποιώντας και αυτός μια εξαιρετική επέμβαση στην καταπληκτική αντεπίθεση των γηπεδούχων και στο σουτ του Villanueva. Το κοινό στις κερκίδες άρχιζε να ζωντανεύει ξανά, αν και πλεόν η συνεχής βροχόπτωση είχε μετατρέψει το γήπεδο σε "πισίνα".

Ο Robinson έδειχνε ανίκητος και ο Anelka αδύναμος να τον κερδίσει. Στο 32' άλλη μια τελική προσπάθεια από τον πρώτο σκόρερ της Chelsea απομακρύνθηκε έξοχα από τον Άγγλο κίπερ. Η πολλή όμορφη ενέργεια του Kalou από τα αριστερά, αλλά και το ωραίο σουτ του Anelka δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους μπλε.

Και ενώ ο Lampard και πάλι με μακρινό σουτ απέτυχε να σκοράρει, καθώς ο Robinson για πολλοστή φορά δήλωσε παρόν, φθάσαμε στο 39' όταν αρχικά το σουτ του Bosingwa δεν φάνηκε να ανησυχεί τον τερματοφύλακα της Blackburn, στην πορεία του όμως βρέθηκε ο Anelka ξεγελώντας μάλλον ασυναίσθητα τον αλάνθαστο μέχρι εκείνο το λεπτό Robinson, στέλνοντας με το γόνατο την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 43' οι γηπεδούχοι θα ζητήσουν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Bosingwa πάνω στον Pedersen μέσα στην μεγάλη περιοχή του Cech, αλλά ο διαιτητής διέταξε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά. Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν χωρίς αξιόλογες φάσεις και με την βροχή να έχει σταματήσει πάνω από το Lancashire.

B' ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο oι Rovers μπήκαν δυνατά με προφανή στόχο να διεκδικήσουν την ισοφάριση και παρά λίγο να το πετύχουν κιόλας με τον Roberts, ο οποίος βρέθηκε ολομόναχος απέναντι στον Cech, το σουτ του όμως απομακρύνθηκε με τα πόδια από τον Τσέχο τερματοφύλακα, ολοκληρώνοντας έτσι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους στην αρχή της επανάληψης.

Και ενώ το παιχνίδι είχε περιοριστεί σε σκληρά μαρκαρίσματα και σε παιχνίδι κέντρου, ο ανανεωμένος Anelka πέτυχε το 2-0 για την ομάδα του και το 10ο προσωπικό του για το φετινό πρωτάθλημα, οδηγώντας έτσι τον πίνακα των σκόρερς. Με απλό αλλά εξίσου υπέρχο πλασέ νίκησε τον Robinson στο 68' και κλείδωσε για την ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Στη συνέχεια η Blackburn θέλησε να βγει μπροστά και να απειλήσει με αξιώσεις είναι η αλήθεια, αλλά η αμυντική γραμμή των Λονδρέζων που ναυάγησε στη Ρώμη μεσοβδόμαδα, έδειχνε συγκροτημένη. Στο μάλιστα η Chelsea είχε και δοκάρι ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Lampard. O Άγλος μέσος εκτέλεσε από μακριά δυνατά το φάουλ, το οποίο χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Robinson, ύστερα και από το δικό του άγγιγμα και κατέληξε κόρνερ.

Στο 87' ο Anelka θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο σερί χατ-τρικ αν πλάσαρε καλύτερα μπροστά από τον Robinson ύστερα από την υπέροχη μπαλιά του Lampard, αλλά ο Άγγλος γκολκίπερ πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική επέμβαση. Πραγματικά κράτησε την αναμέτρηση σε ένα αξιοπρεπές σκορ για την ομάδα του.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον Chris Foy έστειλε την Blackburn στην 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα και την Chelsea ξανά στην κορυφή της Premier League.

Συνθέσεις
:

Blackburn (4-2-3-1): Robinson; Simpson, Khizanishvili, Nelsen (c), Olsson; Grella, Mokoena 44), Warnock; Villanueva, Andrews (Derbyshire h-t), Pedersen; Roberts (Fowler 77)

Chelsea (4-1-4-1): Cech; Bosingwa, Alex, Terry (c), Bridge; Mikel; Kalou (Belletti 61), Deco (Ferreira 90+1), Lampard, Malouda; Anelka.

Θεατές: 20,670

Διαιτητής: Toν αγώνα διηύθυνε ο Chris Foy.

πηγή: www.englishfootball.gr

Αlso in english: Chelsea travelled to Ewood Park eager to blow away the memories of that night in Rome last Tuesday. The fixture, against Blackburn, also gave Chelsea the ideal opportunity to return to the top of the Premier League.

And that is exactly what they did with a decent performance on a drenched Ewood Park pitch.

1 σχόλια:

Maxine Perella είπε...

anelka is now the premier league's top scorer! how did he creep up the rankings there? he's obviously getting better, and now may give drogba a run for his money.