Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Tottenham Hotspur 1 Chelsea 0

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την απώλεια των "μπέμπηδων" και έμεινε τέσσερις βαθμούς πίσω της (με ματς περισσότερο), καθώς ο Λούκα Μόντριτς στο 50' σκόραρε με σουτ στην κίνηση από την σέντρα του Άαρον Λένον και χάρισε την νίκη στους "πετεινούς".

Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη σπουδαία επιτυχία της Τότεναμ, έπειτα από την νίκη μέσα στο "Βίλα Παρκ" την περασμένη εβδομάδα.

Also in English:
The Blues missed a fantastic opportunity to overtake Manchester United in the league, after the Red Devils succumbed to Fulham at home with a 2-0 defeat. Juliano Belletti started on the wing, which was a role he had been placed against Manchester City last Sunday. Ricardo Cravalho missed the fixture due to a slight ankle injury and so Alex took up his position in central defence.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Chelsea vs Liverpool: Το ζευγάρι παράδοση

Για άλλη μια φορά οι Chelsea και Liverpool θα τεθούν αντιμέτωπες σε νοκ- άουτ αγώνες για την διοργάνωση του Champions League, στην προημιτελική φάση αυτή τη φορά, ίσως στο πιο ενδιαφέρον ζευγάρι που ανέδειξε η σημερινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.
Also in English: It's that time of the year again when Chelsea and Liverpool are drawn against each other in the Champions League.

The Blues go to Anfield first before the second leg at Stamford Bridge which could be crucial this time around. Chelsea are 13/2 to win the competition and 5/6 to reach the semi-finals

Manchester United have usurped Barcelona as favourites for this year's Champions League following their favourable draw today.

Paddy Power responded to United's pairing with Porto and a possible semi-final against Villarreal or Arsenal by cutting them from 13/5 second favourites to 2/1 market leaders.

Former favourites Barcelona have drifted to 11/4 from 5/2 with a possible semi-final against Liverpool or Chelsea a big hurdle for the Spanish champions to overcome.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Δεν παραδίδει τα όπλα ο Ballack

Από αισιοδοξία ξεχειλίζουν οι παίκτες της Chelsea μετά την ήττα της Manchester United από την Liverpool στο Old Trafford. Ο Michael Ballack ανέφερε πως η διαφορά των “μπλε” από την κορυφή της Premier League μπορεί να καλυφτεί, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια που κάνει η Chelsea.

“Δεν είμαστε μία ομάδα που θα εγκαταλείψει έτσι εύκολα. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις…”, επισήμανε ο Ballack στην Daily Express.

Η Manchester United βρίσκεται τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τους “μπλε”, ενώ έχει και έναν αγώνα λιγότερο.

Ο Γερμανός μέσος των “μπλε” πρόσθεσε πως ο Didier Drogba μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα την ομάδα του: “Ο Didier επέστρεψε από τραυματισμό και είναι πολύ χαρούμενος που αγωνίζεται. Μπορεί να μας βοηθήσει να καταφέρουμε τους στόχους μας”, κατέληξε ο πρώην παίκτης της Bayern Μονάχου.

πηγή: www.englishfootball.gr

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Juventus 2 Chelsea 2 (agg. 2-3)

Η Γιουβέντους πάλεψε, αλλά η Τσέλσι πήρε το 2-2 στο Τορίνο και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League χάρη στα γκολ των Ντρογκμπά και Εσιέν.

Είκοσι μόλις λεπτά χρειάστηκαν για να δικαιωθεί η επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι να βάλει τους Τρεζεγκέ και Ιακουΐντα στην επίθεση, με τον Ντελ Πιέρο πίσω τους.

Στην πρώτη καλή φάση του αγώνα η "Γιούβε" άνοιξε το σκορ με το εξαιρετικό πλασέ του Ιακουΐντα, έπειτα από την αριστουργηματική ασίστ του Τρεζεγκέ.

Όλα αυτά μόλις έξι λεπτά αφότου ο Πάβελ Νέντβεντ αποχώρησε τραυματίας και αντικαταστάθηκε από τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Στο 45' ο Ντιντιέ Ντρογκμπά εκτέλεσε φάουλ με δύναμη, η μπάλα χτήπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία την μπλόκαρε ο Μπουφόν. Οι "μπλε" διαμαρτυρήθηκαν πως η μπάλα πέρασε την γραμμή, αλλά κατάφεραν στην επόμενη φάση να σκοράρουν, έτσι το άφησαν πίσω τους.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έπιασε μια βολίδα έξω από την περιοχή, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μπουφόν, χτύπησε στο έδαφος και εν συνεχεία ο Μικαέλ Εσιέν πρόλαβε τους αμυντικούς και τον "Τζίτζι" και την έστειλε στα δίχτυα.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του δευτέρου μέρους ήρθε στο 64' με τον Τρεζεγκέ να πιάνει δυνατή κεφαλιά από την σέντρα του Ντελ Πιέρο, αλλά ο Τσεχ έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 69' οι Ιταλοί έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Τζόρτζιο Κιελίνι, αλλά πέντε λεπτά αργότερα προηγήθηκαν και πάλι με την εκτέλεση πέναλτι του Ντελ Πιέρο.

Ο "πιντουρίκιο" εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο Μπελέτι που ήταν στο τείχος μέσα σε αυτήν έκοψε την μπάλα με το χέρι σαν να έκανε μπλοκ σε αγώνα βόλεϊ, έτσι έδωσε την ευκαιρία στον αρχηγό της Γιουβέντους να την ξαναβάλει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Στο 83' όμως τα πάντα τελειώσαν για τους "μπιανκονέρι", καθώς ο Μπελέτι από δεξιά έκανε την μπαλιά και ο Ντρογκμπά με πλασέ ισοφάρισε για το τελικό 2-2 και σφράγισε την πρόκριση των "μπλε"

Juventus: Μπουφόν, Γκριγκέρα, Μέλμπεργκ, Κιελίνι, Μολινάρο, Μαρκίζιο, Τιάγκο, Νέντβεντ (14' Σαλιχάμιτζιτς), Ντελ Πιέρο, Τρεζεγκέ (79' Αμάουρι), Ιακουΐντα (61' Ιακουΐντα).

Chelsea:
Τσεχ, Μποσίνγκουα, Τέρι, Άλεξ (89' Καρβάλιο), Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Εσιέν (66' Εσιέν), Μπάλακ, Λάμπαρντ, Ντρογκμπά, Ανελκά.

πηγή: www.sport24.gr
Also in english: Michael Essien scored his first competitive goal since April as he came back into the starting line-up in a right-sided role he fulfilled in pre-season.

We have not won away in the Champions League since beating Rosenborg 4-0 on November 28, 2007.

We will be competing in our sixth quarter-finals in seven years. The only time we did not progress was 2005/06 when Barcelona eliminated us in the last 16.

Chelsea's away record against Italian teams going into this game was Won 1, Drawn 4, Lost 3. The only previous win was against Lazio in the 2003/04 group stages of the Champions League, a 4-0 win.