Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008

Λευκή ισοπαλία στο Stamford Bridge

Χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση στο Stamford Bidge ανάμεσα σε Chelsea και Newcastle, σε ένα ματς με ρυθμό και φάσεις για τους γηπεδούχους, αλλά και εξαιρετική αμυντική λειτουργία από τους φιλοξενούμενους, που δεν άφησαν περιθώρια στους παίχτες των Λονδρέζων να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από αυτό που τελικά πήραν. Έναν δηλαδή, μόλις βαθμό που τους επιτρέπει ωστόσο να παραμείνουν πρώτοι στην βαθμολογία μαζί με την Liverpol, που επίσης δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Fulham στο Anfield.

Με τον Frank Lampard τελικά στην αρχική ενδεκάδα και τους Cech και Joe Cole βασικούς η Chelsea αναζητούσε άλλη μια ποιοτική και εντυπωσιακή παράσταση μπροστά στο κοινό της, κάτι που βέβαια σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει.

Α' ημίχρονο

Τα πρώτα λεπτά ήταν καθαρά αναγνωριστικά και αξιόλογες φάσεις δεν σημειώθηκαν πλην ενός μακρινού σουτ του Martins στο 3ο λεπτό, που δεν ανησύχησε όμως καθόλου τον Cech. Στο 8ο λεπτό οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει το σκορ με τον Frank Lampard, η κεφαλιά του όμως ύστερα από την πολλή όμορφη σέντρα του Malouda απομάκρυνε με έξοχο τρόπο ο Shay Given. Πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, πρώτη και για τους γηπεδούχους.

Όσο ο χρόνος περνούσε η Chelsea πίεζε όλο και περισσότερο, αλλά οι τελικές προσπάθειες των Anelka και Malouda δεν ήταν ικανές να ανησυχήσουν τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Χαρακτηριστική ήταν και η δυσκολία των παιχτών της Chelsea να περάσουν κάθετες μπαλιές, εξαιτίας της σφυχτής αμυντικής τακτικής των Magpies, με αποτέλεσμα να περιορίζονται σε σέντρες με κύριο εκφραστή τους τον Bosingwa και στόχο το κεφάλι του Anelka.

Στο 30ο άλλη μια καλή φάση με τον Frank Lampard να δοκιμάζει με ανάποδο σουτ να νικήσει τον Given, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε για άλλη μια φορά στον πολύ καλό Ιρλανδό τερματοφύλακα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ashley Cole θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά η ανορθόδοξη κεφαλιά του από το αριστερό δοκάρι, διέγραψε περίεργη τροχία και κατέληξε αργά άουτ στην απέναντι πλευρά του τέρματος.

Με την κατοχή της μπάλας σε συντριπτικά ποσοστά υπέρ των γηπεδούχων το 0-0 έδειχνε καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του Kinnear που στήθηκε άριστα στον αγωνιστικό χώρο του Stamford Bridge με σαφείς προσανατολισμούς και συγκεκριμένη συντηρητική φιλοσοφία. Η λήξη του ημιχρόνου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες στο σκορ και τον Scolari προβληματισμένο.

Β' ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με την Chelsea δηλαδή να πιέζει και την Newcastle να αμύνεται άκρως αποτελεσματικά. Το σουτ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Anelka μέσα από την περιοχή του Given έδιωξε με το στήθος ο Ιρλανδός, στην πρώτη καλή ευκαιρία των Λονδρέζων στην επανάληψη.

Στο 54ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Joe Cole, ύστερα από το σουτ του Malouda, αλλά ο βοηθός του Phil Dowd υπέδειξε τον Άγγλο μέσο σε θέση οφσάιντ, ακυρώνοντας το τέρμα. Φάση που θα συζητηθεί, αν και από τα ριπλέι ο Cole μοιάζει να είναι πιο μπροστά όταν ο Malouda επιχειρεί το πρώτο σουτ. Στο 56' το σουτ του Lampard μέσα από την περιοχή της Newcastle κατέληξε μόλις άουτ σε ένα χρονικό σημείο που το πρέσινγκ των μπλε έμοιαζε ασφυκτικό.

Στο 62ο λεπτό ο Given στην προσπάθεια του να μπλοκάρει το μακρινό φάουλ του Lampard δείχνει να περνάει μαζί με την μπάλα την γραμμή του τέρματός του, ο διατητής όμως διέταξε το παιχνίδι να συνεχιστεί κανονικά. Οι παίχτες της Chelsea αναζητούσαν αγωνιωδώς ένα γκολ που θα τους εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό τους τρεις βαθμούς της νίκης, η πολύ καλά όμως στημένη ομάδα του Newcastle δεν της άφηνε περιθώρια για όνειρα.

Στο 77' η παράλληλη μπαλιά του Ashley Cole δεν αξιοποιήθηκε από κανέναν μέσα στην περιοχή του Shay Given και άλλη μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε. Το άγχος είχε καταλάβει τους πάντες στο Stamford Bridge καθώς δύο υπερπολύτιμοι βαθμοί στο κυνήγι του τίτλου έμοιαζαν χαμένοι. Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ballack στο 89' ήταν και το επίσημο τέλος στις όποιες φιλοδοξίες των παιχτών του δυτικού Λονδίνου για νίκη.

Το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση μόνο ευχαριστημένους δεν βρήκε τους ανθρώπους της Chelsea, σε αντίθεση με εκείνους της Newcastle που πήραν ένα άκρως επιτυχές αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα. Η Chelsea παρέμεινε στν πρώτη θέση της βαθμολογίας και η Newcastle έφθασε στην 15η.

Συνθέσεις:

Chelsea
(4-1-4-1): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), A Cole; Mikel; J Cole (Ballack 81), Deco, Lampard, Malouda (Kalou 71); Anelka

Newcastle
(4-4-2): Given; Beye, Coloccini, Bassong, José Enrique; Gutiérrez (N'Zogbia 76), Butt, Guthrie, Duff; Martins (Ameobi 60), Owen

Θεατές:
41,660

Διαιτητής:
Τον αγώνα διηύθυνε ο Phil Dowd από το Stoke-on-Trent, Staffordshire

πηγή: www.englishfootball.gr

Also in english: Chelsea had enough chances to win the game by a comfortable margin but a combination of poor finishing, top notch goalkeeping and resolute defending by Newcastle earned them a point.