Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Αnfield's Humiliation

Με ήρωες τους Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς και Ντιντιέ Ντρογκμπά η Τσέλσι ταπείνωσε με 3-1 την Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ".

Ο Φερνάντο Τόρες έδωσε νωρίς προβάδισμα στους "κόκκινους", όμως ο Ιβάνοβιτς με δύο κεφαλιές από εκτελέσεις κόρνερ έκανε την ανατροπή για τους "μπλε", των οποίων τον θρίαμβο ολοκλήρωσε ο Ντρογκμπά.

Η Τσέλσι βρίσκεται πολύ κοντά στο να αποκλείσει την Λίβερπουλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς για να μην το καταφέρει αυτό θα πρέπει να χάσει με 0-3 μέσα στο Λονδίνο την επόμενη εβδομάδα.

Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς η Λίβερπουλ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με το πλασέ του Τόρες από ύψος του πέναλτι στο 6'.

Ο Ισπανός πλάσαρε ιδανικά στην κίνηση από την μπαλιά του συμπατριώτη του, Αλβάρο Αρμπελόα από αριστερά, με τον τελευταίο να έχει τροφοδοτήσει με εξαιρετικό τακουνάκι ο Ντιρκ Κάιτ.

Δύο λεπτά αργότερα η Τσέλσι έφτασε κοντά στο να απαντήσει, καθώς ο Σάλομον Καλού έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή των "κόκκινων" και τροφοδότησε τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Πέπε Ρέινα, έκανε το πλασέ, αλλά απέκρουσε ο πορτιέρο των γηπεδούχων.

Στο 23' η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το σουτ του Φλοράν Μαλουντά, ενώ στο 25' ο Τόρες έκλεψε από τον Τέρι και προσπάθησε με μακρινό πλασέ να αιφνιδιάσει τον Τσεχ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 28' ο Ντρογμπά χάνει και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία, καθώς από την μπαλιά του Μπάλακ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην μεγάλη περιοχή, έκανε το πλασέ με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Η Τσέλσι έφτασε στην ισοφάριση στο 39' με τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρέινα με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι από την εκτέλεση κόρνερ του Φλοράν Μαλουντά από δεξιά.

Λίγο έλειψε η Λίβερπουλ να προηγηθεί εκ νέου ένα λεπτό αργότερα, καθώς ο Κάιτ ευννοήθηκε από κόντρα, μπήκε στη περιοχή, έκανε το σουτ και ο Τσεχ έδιωξε σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία απίστευτη προσπάθεια του Ντρογκμπά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή πλάσαρε τον Ρέινα και Αρμπελόα έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή, στο 51'.

Δύο λεπτά αργότερα ο Τόρες έχασε μία ακόμη καλή ευκαιρία για την Λίβερπουλ, των οποίων οι φίλαθλοι πανηγύρισαν στο 61', καθώς ο Τζον Τέρι πήρε κίτρινη κάρτα επειδή έπεσε πάνω στον Ρέινα, κάτι που σημαίνει πως δεν θα αγωνιστεί στην ρεβάνς του "Στάμφορντ Μπριτζ".

Το "Άνφιλντ" όμως "πάγωσε" στο 62' και πάλι χάρη σε τέρμα του Ιβάνοβιτς. Ο Σέρβος εκ νέου με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έδωσε προβάδισμα στους "μπλε", με τις διαφορές να είναι πως το κόρνερ αυτήν την φορά εκτέλεση ο Φρανκ Λάμπαρντ από αριστερά, ενώ ο Ιβάνοβιτς νίκησε τους αμυντικούς της Λίβερπουλ στην... καρδιά περιοχής του.

Ότι δεν κατάφερε στις τρεις κλασικές ευκαιρίες ευκαιρίες που είχε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά στο πρώτο ημίχρονο και στις αρχές του δευτέρου, το κατάφερε στο στο 67'.

Ο στράικερ από την Ακτή Ελεφαντοστού πέτυχε το τρίτο γκολ της Τσέλσι με κοντινή προβολή, έπειτα από την σέντρα του Σάλομον Καλού, ολοκληρώνοντας άψογα μια ιδανική αντεπίθεση.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Αρμπελόα, Κάραγκερ, Σκρτελ, Φάμπιο Αουρέλιο (75' Ντοσένα), Λούκας (79' Μπάμπελ), Τσάμπι Αλόνσο, Κάιτ, Ριέρα (68' Μπεναγιούν), Τζέραρντ, Τόρες.

ΤΣΕΛΣΙ:
Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Άλεξ, Άσλεϊ Κόουλ, Εσιέν, Μπάλακ, Λάμπαρντ, Σάλομον Καλού, Μαλουντά, Ντρογκμπά (80' Ανελκά).

πηγή: www.sport24.gr

Also in English: Chelsea took command of the Champions League quarter-final against Liverpool as Guus Hiddink's side stunned Anfield with an exhilarating attacking exhibition.