Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007

ΣΑΛΚΕ - ΤΣΕΛΣΙ 0 - 0

Αλώβητη έφυγε από τη "Veltins Arena" η Τσέλσι. Η Σάλκε ζήτησε με μανία το γκολ, πίεσε την εστία των Λονδρέζων, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν πήρε κάτι περισσότερο από το 0-0, το οποίο, πάντως, την ανέβασε στην τρίτη θέση του 2ου Ομίλου. Πλέον οι "μπλε" υποδεχόμενοι στο "Στάμφορντ Μπριτζ" τη Βαλένθια έχουν το πάνω χέρι, ενώ οι Γερμανοί θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση πετυχαίνοντας το διπλό στο "Μεστάγια" για να ελπίζουν βάσιμα. Εκτός κι αν η Τσέλσι τους κάνει κάποιο δώρο.

Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να αισθάνονται αδικημένοι από την εξέλιξη του παιχνιδιού και τη μη επίτευξη, τουλάχιστον ενός, γκολ. Αν και ένιωσαν πρώτοι την απειλή από προσπάθεια του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 6ο λεπτό, ήταν αυτοί που προσπάθησαν περισσότερο στο γήπεδο. Ο Μίρκο Σλόμκα κατόρθωσε με τους πέντε χαφ στο κέντρο να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Νόιερ και να βάλει την ομάδα του σε θέση δημιουργού.
Απέναντι όμως στη γερμανική ομάδα βρέθηκαν δύο εξαιρετικοί στις αντιδράσεις τους τερματοφύλακες. Λέμε δύο γιατί τόσους αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει ο Άβρααμ Γκραντ αντικαθιστώντας με την έναρξη του ημιχρόνου τον Τσεχ με τον Κουντιτσίνι. Τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο έκανε ο Τσέχος. Αντέδρασε σωστά στα μακρινά αλλά επικίνδυνα σουτ τον Όζιλ (19') και Βέστερμαν (23'), διώχνοντας τους κινδύνους.
Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Ιταλού να αποδείξει το ταλέντο του κάτω από τα γκολπόστ. Εκ νέου ο Όζιλ στο 51' και ο Ράκιτιτς στο 58' επιχείρησαν να χριστούν σκόρερ, αλλά ο γκολκίπερ των "μπλε" απάντησε αρνητικά. Όταν, πάντως, χρειάστηκε τη βοήθεια της τύχης, την είχε απλόχερα, καθώς στο 73' ο Ραφίνια (με σέντρα-σουτ) σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 88' ο Λόβενγκραντς είχε σουτ στο αριστερό δοκάρι. Ο Ντρογκμπά, παρότι μόνος στην κορυφή της επίθεσης, έβγαλε όλες τις φάσεις για τους Λονδρέζους, νικήθηκε όμως από τον Νόιερ, τόσο στο 42', όσο και στο 77'.

Ο Αβράαμ Γκραντ, μιλώντας μετά από τη λήξη, αναγνώρισε πως "δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας", ωστόσο σχολίασε ότι "η ισοπαλία δεν ήταν κακό αποτέλεσμα, αφού είμαστε στην πρώτη θέση και όλα βρίσκονται στα χέρια μας".

Ο Μίρκο Σλόμκα τα είχε με την κακοδαιμονία που χτύπησε την ομάδα του. "Η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας. Ήμασταν μια συνεχής απειλή για την Τσέλσι, δεν της επιτρέψαμε να επιτεθεί και χάσαμε πολλές ευκαιρίες".



1 σχόλια:

Tasos Zarkadis είπε...

Θα μπορούσαμε να το είχαμε κυνηγήσει λίγο περισσότερο το ματς, αλλά συνεχίζουμε να είμαστε το αφεντικό στον όμιλο!