Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Curling Cup: Τσέλσι 2 Έβερτον 1

Με πολλές αλλαγές λόγω τραυματισμών και Κόπα Αφρικα και με τον Φάμπιο Καπέλο στις εξέδρες, η Τσέλσι κατάφερε να κερδίσει την Εβερτον με 2-1 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" για τον πρώτο ημιτελικό του Λιγκ Καπ.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζει με επιτυχία την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της, αν και τα "ζαχαρωτά" προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Ο Αγγλος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 26’, όταν ανενόχλητος γύρισε μέσα στην περιοχή των φιλοξενουμένων μετά την πάσα του Φλοράν Μαλουντά και σούταρε από κοντά.

Στο 55’ ήρθε η ψυχρολουσία για την ομάδα του Αβραμ Γκραντ, αφού ο Τζον Ομπι Μίκελ αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Φιλ Νέβιλ.


Εννέα λεπτά αργότερα ο Γιακούμπου Αϊγεγκμπένι "πάγωσε" τις εξέδρες, αφού ο Χενρίκε Χιλάριο έκανε λάθος έξοδο σε φάουλ του Τζέιμς Μακφέιντεν και όταν η μπάλα έφτασε στον Νιγηριανό επιθετικό το έργο του ήταν εύκολο.
Η λύση δόθηκε στις καθυστερήσεις, όταν ο Μίκαελ Μπάλακ έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, Ράιτ Φίλιπς, παρότι μικρός το δέμας, κόντραρε στα ίσια τον Τζολέον Λέσκοτ και τον ανάγκασε να σημειώσει… αυτογκόλ.

Το 2-1 δίνει προβάδισμα στους "μπλε" εν όψει του επαναληπτικού που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στο "Γκούντισον Παρκ".

Η σύνθεση της Τσέλσι: Χιλάριο, Μπελέτι, Αλεξ, Καρβάλιο, Μπριτζ, Μίκελ, Ράιτ Φίλιπς, Μπάλακ, Μαλουντά (90’ Μπεν Χαΐμ), Τζ. Κόουλ (61’ Σίντγουελ), Πιζάρο (83’ Φερέιρα)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες
Τσέλσι-Εβερτον 2-1(26’ Ράιτ Φίλιπς, 90’ αυτ. Λέσκοτ - 64’ Αϊγεγκμπένι)
09/01 21:45 Αρσεναλ-Τότεναμ

Επαναληπτικοί
22/01 22:00 Αρσεναλ-Τότεναμ23/01 22:00 Εβερτον-Τσέλσι

πηγή:
http://www.contra.gr/