Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Με απ-ουσία πολλών αλλά και 5 γκολ!


18/10/2008 17:45
Tάσος Ζαρκάδης



Μονόλογος για την Chelsea αποδείχτηκε η σημερινή αναμέτρηση στο Riverside απέναντι σε μια αδύναμη και παθητική Middlesbrough που δεν ήξερε πως να αντισταθεί στις επιθετικές πρωτοβουλίες των φιλοξενούμενων.

Σε καμιά περίπτωση η Chelsea δεν κρύφτηκε πίσω από την δικαιολογία των πολλών απουσιών και από τα πρώτα μόλις λεπτά θέλησε να ξεκαθαρίσει ποιος θα ήταν το αφεντικό σ' αυτήν την αναμέτρηση. Και όντως αυτό αντικατοπτρίζεται πεντακάθαρα σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και ακόμη περισσότερο του δευτέρου.

Α' ημίχρονο

4' μόλις λεπτό και η Chelsea μοιάζει κιόλας απειλητική με πρωταγωνιστή τον Νikolas Anelka, ο οποίος από το κέντρο της περιοχής του πέναλτυ δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και με τον Jonathan Grounds να μπλοκάρει μάλλον εύκολα.

GOAL Στην επόμενη κιόλας αξιόλογη φάση οι φιλοξενούμενοι περνούν μπροστά στο σκορ χάρη στο goal του Salomon Κalou, ο οποίος βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Ο Wheater αποτυγχάνει να διώξει μακριά την μπαλιά του Bridge, η κατοχή έρχεται στον Belletti, ο οποίος προσπαθεί να την τροφοδοτήσει μπροστά. Τρικυμιά στα καρέ των αμυντικών της Middlesbrough, την οποία εκμεταλλεύεται ο Ιβοριανός και με εύκολο πλασέ ανοίγει το σκορ στο Riverside στο 14' λεπτό.

20' λεπτό και από την περιοχή του πέναλτυ ο Salomon Kalou σουτάρει, αλλά η μπάλα βρίσκει στον Ross Turnbull και απομακρύνεται.

Στο 31' ο Lampard βρίσκει τον Malouda με όμορφη κάθετη μπαλιά μέσα στην μεγάλη περιοχή της Boro. Ο Γάλλος βρίσκεται πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχειρεί φεύγει απελπιστικά άουτ.

Φθάνουμε στο 38' και πάλι ο Μαλουντά κερδίζει την μπάλα στην άκρη της περιοχής ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Lampard, επιχειρεί ένα δυνατό σουτ, ωστόσο και αυτό καταλήγει άουτ πάνω από τα δοκάρια του Grounds.

Tελευταία ενδιαφέρουσα φάση στο 43' λεπτό όταν ύστερα από ωραία συνεργασία των Bridge, Malouda από τα αριστερά, ο τελευταίος μεταφέρει την μπάλα στην μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, οι οποίοι με υπερένταση την απομακρύνουν.

Με την Chelsea να κυριαρχεί κατά κράτος στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες κατευθύνονται στα αποδυτήρια.

Β' ημίχρονο

Πρώτη απειλητική στιγμή για τους φιλοξενούμενους στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, πρώτη σε 47' λεπτά παιχνιδιού. Ωραίο σουτ από τον Downing, το οποίο όμως είδε να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Cudicini.

Στο 49' άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Chelsea να διπλασιάσει τα τέρματά της. Κεντρικό πρόσωπο και πάλι ο Μαλουντά, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων επιχειρεί να στείλει την μπάλα στο τέρμα, αλλά υπό την πίεση του Grounds αυτή καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

GOAL 51' λεπτό και ότι δεν κατάφερε ο Malouda λίγο πριν το κάνει τώρα με εκπληκτικό τρόπο ο Belletti δυο λεπτά αργότερα. Ο Βραζιλιάνος δέχεται την μπάλα έξω από την περιοχή, δοκιμάζει το πόδι του και στέλνει την μπάλα στο δεξί γάμμα του Grounds.

GOAL 53' λεπτό και η Chelsea κλειδώνει για τα καλά τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Malouda στρώνει τη μπάλα στον επερχόμενο Kalou, ο οποίος και με την βοήθεια του Wheater κάνει το 3-0.

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους Λονδρέζους στο 58' λεπτό. Αυτή τη φορά ο Belletti επιδιώκει να σημειώσει και δεύτερο γκολ, όμως το σουτ του περνά πάνω από τα δοκάρια του πορτιέρο της Boro.

GOAL Οι "blues" όμως θα επιτύχουν και τέταρτο γκολ με τον συνήθη ύποπτο Frank Lampard, o οποίος με πολύ ωραία κεφαλιά, ύστερα από σέντρα του Kalou θα προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς.

GOAL 67' λεπτό και ο Malouda κάνει το 5-0 εκμεταλλευόμενος το δοκάρι στο σουτ του Anelka.

Αμέσως μετά την επίτευξη και του πέμπτου της γκολ η Chelsea κατέβασε ρυθμούς, αν και θα μπορούσε να σκοράρει σε άλλες δυο περιπτώσεις με τον Νikolas Anelka, πριν στο τέλος να αντικατασταθεί από τον νεαρό επιθετικό των Λονδρέζων Sinclair.

Η Chelsea με αυτή της την νίκη περνά μόνη πρώτη στην βαθμολογία της Premier League με 20 βαθμούς και απλά περιμένει να μάθει το αυριανό αποτέλεσμα της Liverpool στο Anfield. Αν δηλαδή θα έχει συγκάτοικο στην κορυφή, ή αν θα χαρεί την μοναξιά της κορυφής μετά από καιρό.

Η Μiddlesbrough από την άλλη, παραμένει στην 12η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά καλείται να ξεπεράσει σύντομα την σημερινή βαριά ήττα και ακόμα περισσότερο την πολύ κακή εμφάνισή της.

Συνθέσεις

Chelsea (4-1-4-1): Cudicini; Bosingwa, Alex, Terry (c), Bridge (Ferreira 64); Belletti; Kalou, Mikel, Lampard (Deco 72), Malouda; Anelka (Sinclair 78).

Scorers Kalou 13, 52, Belletti 50, Lampard 63, Malouda 66.

Middlesbrough (4-4-1-1): Turnbull; Grounds, Riggott, Wheater, Taylor; A Johnson (J Johnson 64) O'Neil, Shawky (Digard 64), Downing (c); Aliadière; Mido.

Διαιτητής

Phil Dowd

πηγή: www.englishfootball.gr