Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Aκόμα ψάχνει το ευρωπαϊκό της διπλό...


Παιχνίδι που σύντομα θα ξεχαστεί απο τους φιλάθλους διεξήχθει σήμερα στο Dr Constantin Radulescu Stadium με την Chelsea να πραγματοποιεί κακή εμφάνιση για άλλη μια φορά σε εκτός έδρας αγώνα για το Champions League.

Με την λευκή ισοπαλία αυτή οι "blues" συνεχίζουν να μένουν χωρίς νίκη εκτός Stamford Bridge από το match κόντρα στην Roseborg στις 28 Νοεμβρίου του 2007. Ενώ είναι η πρώτη φορά που δεν σκοράρουν μετά από το 0-0 στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με σημαντικές απουσίες και πιο πρόσφατη αυτή του Joe Cole, o Luiz Felipe Scorari παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-1-4-1 με μοναδικό προωθημένο τον προερχόμενο από τραυματισμό Didier Drogba.

H Ρουμάνοι στήθηκαν στον αγωνιστικό χώρο σε ένα μάλλον αμυντικογενές σύστημα 4-2-3-1 διασαφηνίζοντας από την αρχή τις προθέσεις τους. Ωστόσο όπως φάνηκε και στην πορεία του αγώνα στο βάθος του μυαλού τους η ιδέα της έκπληξης (για άλλη μια φορά) ήταν ζωντανή.

Α' ημίχρονο

Πρώτη φάση στο παιχνίδι μόλις στο 4' λεπτό με τον Salomon Kalou να επιχειρεί το σουτ, αλλά να μλποκάρεται εύκολα από τον goalkeeper των γηπεδούχων.

Στο επόμενο κιόλας λεπτό η απάντηση για την Cluj με τον Yssouf Koné να κερδίζει στην μονομαχία τον John Terry και να επιχειρεί τη λόμπα πάνω από τον Cech, προσπάθεια όμως που κατέληξε πάνω από τα δοκάρια του Τσέχου τερματοφύλακα.

Στο 12' οι γηπεδούχοι και πάλι μπροστά με τον Eugen Trica να σουτάρει από μακριά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Chelsea υπερείχε στην κατοχή της μπάλας, αλλά οι Ρουμάνοι ήταν αυτοί που απειλούσαν.

21' και ο Didier Drogba κερδίζει την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και εξαπολύει σουτ το οποίο όμως κατέληξε αρκέτα μέτρα άουτ.

Στο 23' και ο Βosingwa από τα δεξιά μετά από όμορφη προσπάθεια βρίσκει τον Mikel ο οποίος δοκιμάζει ένα αδύναμο σουτ που όμως προβληματίζει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η καλύτερη ωστόσο φάση του αγώνα καταγράφηκε στο 26' της αναμέτρησης όταν ο Dubarbier βρήκε τον Trica εντός περιοχής με τον τελευταίο να αποτυγχάνει να σκοράρει και τον Cech να μπλοκάρει την μπάλα.

35' λεπτό και ενώ η πίεση των γηπεδούχων συνεχίζει να ανησυχεί τον Luiz Felipe Scorari και τους παίχτες του, ο Alvaro Perreira πραγματοποιεί κούρσα από τα αριστερά και με σουτ στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Τα επόμενα λεπτά κύλησαν χωρίς αξιόλογες φάσεις και η λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρήκε μάλλον απογοητευμένους τους Λονδρέζους από την πολύ μέτρια εμφάνισή τους.

Β' ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο τεχνικός της Chelsea πέρασε το Nicolas Anelka στη θέση του Salomon Kalou με στόχο να μεταφέρει περισσότερο το παιχνίδι στην περιοχή της Cluj.

Στο 47' απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Gabriel Muretan με τον Cech να μπλοκάρει πριν προκύψει περαιτέρω κίνδυνος στα καρέ των φιλοξενούμενων.

51' λεπτό και χαμένη ευκαιρία για την Chelsea με τον Didier Drogba να πιάνει αδύναμα την κεφαλιά ύστερα από γέμισμα του Wayne Bridge, ο οποίος ξεκίνησε στη θέση του Ashley Cole, μιας και ο τελευταίος ένιωσε πόνο στην μέση λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και έμεινε στον πάγκο.

Στο 55' η φάση όπου σημάδεψε τον αγώνα με πρωταγωνιστή τον μεγάλο άτυχο της αναμέτρησης, Didier Drogba, ο οποίος στην προσπάθειά του να ακολουθήσει μια κούρσα του Malouda από τα αριστερά ξάπλωσε από τον πόνο στο έδαφος μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων για αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου. Στο παιχνίδι τον διαδέχτηκε ο Juliano Belletti.

Στο 73' άλλη μία αλλαγή για την Chelsea με τον νεαρό Franco Di Santo να αντικαθιστά τον Florent Malouda. Ο ίδιος παίχτης στην πρώτη του κιόλας επαφή επεχείρησε να σκοράρει, αλλά η προσπάθεια του κατέληξε άουτ.

Φθάνουμε στο 79' λεπτό όταν ο Juan Culio με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια, νικώντας σε διεκδίκηση τον Ballack φθάνει μια ανάσα από το goal, αλλά το σουτ του καταλήγει λίγο άουτ.

83' λεπτό ο Juliano Belletti από θέση πλάγια δεξιά δοκιμάζει να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα της Cluj, με την μπάλα όμως να χτυπά στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Τελευταία ενδιαφέρουσα φάση καταγράφηκε στο 86' λεπτό της αναμέτρησης με τον Petr Cech να αναγκάζεται σε σπουδαία επέμβαση σταματώντας την απειλητική προσπάθεια του Koné κοντά στο δοκάρι του.

Το τελευταίο σφύριγμα από τον Γερμανό Florian Meyer βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες 0-0 με την Chelsea μάλλον ευχαριστημένη από τον ένα βαθμό της ισοπαλίας που την διατηρεί στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου, ύστερα από μια κακή παρουσία στην πρώτη της εμφάνιση σε Ρουμάνικο έδαφος.

Συνθέσεις:

CFR Cluj (4-2-3-1) Stancioiu, Tony, Cadu (c), De Sousa, Alvaro Pereira; Muresan, Dani; Dubarbier, Trica (Didi 87), Juan Culio; Y Koné.

αχρησιμοποίητες αλλαγές: Nuno Claro, Panin, Alcantara, Deac, E Kone, Diego Ruiz.

Chelsea (4-1-4-1) Cech, Bosingwa, Alex, Terry (c), Bridge; Mikel; Kalou (Anelka h-t), Ballack, Lampard, Malouda (Di Santo 73); Drogba (Belletti 57).

αχρησιμοποίητες αλλαγές: Hilario, Ivanovic, Ferreira, Stoch

Full-time: CFR Cluj 0 Chelsea 0

Shots on target CFR Cluj 2 Chelsea 3
Corners CFR Cluj 2 Chelsea 4
Fouls CFR Cluj 12 Chelsea 14
Offsides CFR Cluj 3 Chelsea 2

2 σχόλια:

Maxine Perella είπε...

every season we seem to get a bad dose of injuries and this one is no different. but i'm sure we'll soldier on ... chelsea 3 aston villa 1 at the weekend :o)

Tasos Zarkadis είπε...

hope so! the year began with such confidence but still cant heal the wounds of last year's misfortune!