Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

London calling...

Στο Εmirates πέφτει η αυλαία της αγωνιστικής με την Άρσεναλ να υποδέχεται την Τσέλσι στο μεγάλο Λονδρέζικο ντέρμπι με τους κανονιέρηδες να θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα της κορυφής. Η Άρσεναλ θα γνωρίζει το αποτέλεσμα στο άλλο ντέρμπι, αλλά με νίκη επί της Τσέλσι θα παραμείνει οδηγός στην κούρσα έχοντας ταυτόχρονα πιθανώς την ευκαιρία να αυξήσει το προβάδισμά της σε περίπτωση που η Μάντσεστερ έχει στραβοπατήσει στο Άνφιλντ.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ προέρχεται από την επικράτηση με 2-1 επί της Στεάουα για το Champions League, νίκη που πάντως δε στάθηκε αρκετη για να της χαρίσει την πρωτιά στον όμιλο μετά το διπλό της Σεβίλλης στην Πράγα. Την περασμένη εβδομάδα η Άρσεναλ χτυπημένη από κούραση και απουσίες έχασε για πρώτη φορά φέτος στην Premier League με 2-1, σε ένα ματς που απέδωσε πολύ κάτω του αναμενομένου με την μετριότατη εμφάνιση να είναι εντελώς εκτός των φετινών της στάνταρ. Το γκολ του Ροσίτσκι στις καθυστερήσεις διατήρησε τουλάχιστον το ρεκόρ που τη θέλει την μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει φέτος σε όλα της τα ματς στην Αγγλία.

Ο Αρσέν Βενγκέρ έχει να αντιμετωπίσει πονοκεφάλους ενόψει του μεγάλου ματς κόντρα στην Τσέλσι με τη μεσσαία γραμμή της ομάδας να φαίνεται πως χάνει μεγάλο μέρος της δύναμής της με τις απουσίες των Χλεμπ, Φάμπεργκας και Φλαμινί κάτι που έγινε προφανές τόσο στο 1-1 με τη Νιούκαστλ όσο και στην ήττα από τη Μπόρο στο Ρίβερσαϊντ. Και οι τρεις δίνονται αμφίβολοι για το ματς της Κυριακής και μένει να φανεί ποιοί θα τα καταφέρουν με τον Αλσατό να περιμένει για τα τεστ ετοιμότητας της τελευταίας στιγμής ενώ τα καλά νέα έρχονται από την παρουσία του Φαν Πέρσι που ξεκίνησε στο ματς με τη Στεάουα και είναι κανονικά διαθέσιμος.

Η Τσέλσι από την άλλη πάει στο Emirates με στόχο το τρίποντο που μπορεί να τη φέρει ακόμα και στην κορυφή του πίνακα, λίγο μετά την υπογραφή από τον 52χρονο Γκραντ τετραετούς συμβολαίου με τους μπλε. Ο Ισραηλινός κεφαλοποίησε έτσι το καλό σερί της ομάδας μετά την απομάκρυνση του Ζοσε Μουρίνιο και είναι έτοιμος για ένα πραγματικά μεγάλο crash test την Κυριακή.

Η απουσία του Ντιντιέ Ντρογκμπά είναι τεράστιας σημασίας για την Τσέλσι που μοιάζει εξαιρετικά αδύναμη όταν δεν αγωνίζεται ο Ιβοριανός άσος. Η επικράτηση με το ζόρι με 1-0 χάρις σε γκολ από τον Τζο Κόουλ κόντρα στη Γουέστ Χαμ και η μεσοβδόμαδη λευκή ισοπαλία με τη Βαλένθια κατέδειξαν το πρόβλημα στη γραμμή κρούσης των μπλε.

Την Κυριακή κοντράρεται η καλύτερη επίθεση (Άρσεναλ που μάλιστα σκοράρει σε όλα της τα φετινά ματς) με την καλύτερη άμυνα (Τσέλσι που έχει ίδιο παθητικό με τη Λίβερπουλ στα 9 τέρματα) που έχει πάρει τα περισσότερα clean sheets από κάθε άλλη ομάδα της Premier League.

πηγή: www.sport24.gr