Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

Stoke City 0 Chelsea 2


Την τέταρτη φετινή νίκη στην Premier League πέτυχε η Chelsea απέναντι στην Stoke City, που την έφερε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Η ομάδα του Luis Felipe Scolari δεν δυκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Stoke, με τους γηπεδούχους να περιορίζονται σε μακρινές μπαλιές και ανάπτυξη μέσω στημένων φάσεων.

Α' μέρος

Το παιχνίδι στο Brittania Stadium ξεκίνησε με την Chelsea να πιέζει από την αρχή την Stoke και να αναγκάζει τους γηπεδούχους σε αμυντική τακτική. Η ομάδα του Λονδίνου διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού καθ’ όλη τη διάρκεια, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά παρά μόνο σε ελάχιστες φάσεις, περιορίζοντας τη Stoke σε δημιουργίες από στημένες φάσεις.

Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 7ο λεπτό, όταν ο Ballack σούταρε δυνατά και ανάγκασε τον Sorensen να απομακρύνει σε κόρνερ. Στη συνέχεια της φάσης ο Γερμανός μέσος κέρδισε την κεφαλιά και ο τερματοφύλακας της Stoke μπλόκαρε την μπάλα.

Η Chelsea συνέχισε να πιέζει και στο 14΄ ο Drogba , ύστερα από πάσα του Lampard, βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Sorensen, αλλά το αδύναμο πλασέ του απέκρουσε ο Δανός τερματοφύλακας.

Η Stoke προσπάθησε στα επόμενα λεπτά να ισορροπήσει τον αγώνα πιέζοντας από τα αριστερά.

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ στο 36’, με τον Sidibe να πετυχαίνει μία χλιαρή κεφαλιά απειλώντας για πρώτη φορά τον Cech, που δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει.

Η απάντηση των “Μπλέ” ήρθε στο ίδιο λεπτό, όταν ύστερα από όμορφη συνεργασία των Lampard, Kalou και Bosingwa, ο Πορτογάλος αμυντικός σούταρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της Stoke, ανοίγοντας το σκορ στο Brittania Stadium.

Με το σκορ στο 0-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Β' μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Chelsea να συνεχίζει στο ίδιο επιθετικό μοτίβο και μόλις στο 46’, ο Lampard σούταρε με την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Malouda τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Sorensen.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στο 60΄ με την κεφαλιά του Cort να διώχνει ο Mikel πάνω στη γραμμή.

Στο 66΄, η πρώτη αλλαγή της Chelsea ο Nicolas Anelka βρέθηκε μόνος του στην περιοχή της Stoke με το σουτ του όμως να πηγαίνει ψηλά άουτ.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Anelka στο 66 το πέτυχε δέκα λεπτά αργότερα. Ο Bosingwa έβγαλε όμορφη σέντρα από τα δεξιά και ο Faye προχώρησε σε τραγικό λάθος επιτρέποντας στον Γάλλο επιθετικό να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στα τελευταία λεπτά η Chelsea δημιούργησε δύο ακόμα καλές φάσεις με τον Ballack και τον Lampard. Το σουτ του πρώτου κατέληξε λίγο άουτ, ενώ του δεύτερου πάνω στον τερματοφύλακα.

Συνθέσεις:

Chelsea: Cech, Bosingwa, Alex, Terry, Ashley Cole, Mikel, Kalou(Anelka 45’), Ballack(Ferreira 90’), Lampard, Malouda, Drogba.

Stoke City: Sorensen, Griffin, Cort, Abdoulaye Faye, Higginbotham, Lawrence(Tonge 65’), Diao, Olofinjana, Cresswell, Kitson(Fuller 46’), Sidibe(Ambdy Faye 81’).

Κίτρινες κάρτες: Malouda, Griffin, Creswell

Διαιτητής: Martin Atkinson

Also in english: Chelsea eased to a 2-0 victory against Stoke City thanks to a goal in each half.

Former Porto full-back Jose Bosingwa scored his first goal for the club then set up the second goal for substitute Nicolas Anelka.

πηγή: www.englishfootball.gr

2 σχόλια:

Maxine Perella είπε...

beautiful play by our attacking defence. we are looking mighty good this season and that's with deco and essien out!

Tasos Zarkadis είπε...

we're getting better day by day! hope well keep on these standards!