Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Chelsea τεσσάρων αστέρων!

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Champions League η Chelsea που επικράτησε της Bordeaux με 4-0.

Φόρτσαρε στο πρώτο μέρος η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης, σημειώνοντας δύο τέρματα... εξ΄ αεροπορίας με τους Joe Cole και Lampard, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν οι Malouda και Anelka στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.

Ουσιαστική η παρουσία του Lampard, ενώ θετικότατος ήταν ο Bosingwa στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την Chelsea. Πολύ καλή η συνολική εμφάνιση των Λονδρέζων υπό τις οδηγίες του Luis Felipe Scolari που έδειξε ότι θα αποτελέσει και φέτος ένα δυνατό φαβορί για την κατάκτηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δοκάρι είχαν οι γηπεδούχοι στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Carvalho. Πολύ “λίγοι” για το “Stamford Bridge” οι Γιρονδίνοι.

Α’ μέρος

Αναγνωριστικές ήταν οι πρώτες κινήσεις στο γήπεδο για τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή μετά από ένα τραγικό λάθος του Mikel στο 10’. Ο Νιγηριανός μέσος έκανε ένα κακότεχνο γύρισμα, με τον Wendell να επωφελείται αλλά το σουτ του να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Cech.

Τα χειρότερα, για την Bordeaux, πάντως, ήρθαν τέσσερα λεπτά αργότερα , δέχτηκε το πρώτο της τέρμα από τον Frank Lampard στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία της Chelsea στον αγώνα. O Άγγλος μέσος, ύστερα από μια σέντρα του Bosingwa, πήδηξε την σωστή στιγμή και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

Φοβερή ήταν η παρουσία του πρώην μπακ της Porto που απέδειξε πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην δεξιά πλευρά των Λονδρέζων, αφήνοντας μεγάλες προσδοκίες για την συνέχεια.

Το τέρμα του Lampard φαίνεται να τσάκισε –κυριολεκτικά- την ψυχολογία των Γιρονδίνων ενόψει της συνέχειας. Οι γηπεδούχοι μεταξύ του 20ου και 30ου λεπτού “σφυροκοπούσαν” την γαλλική άμυνα, με τον Rame να κάνει σωτήριες επεμβάσεις.

Ωστόσο, ακριβώς στο ημίωρο της αναμέτρησης ο Joe Cole ήταν αυτός που διπλασίασε τα γκολ για τους “μπλε” και αυτή την φορά με γυριστή κεφαλιά, κάτι που ο Άγγλος διεθνής δεν συνηθίζει και συχνά (μάλιστα αγωνιζόταν και με ράμματα στο κεφάλι)!

Ο Rame είδε την μπάλα στα δίχτυα του για δεύτερη φορά, ενώ θα μπορούσε να είχε δεχθεί και άλλο τέρμα από τον Lampard στο 34’ αλλά ο τελευταίος στο τετ-α-τετ με τον Γάλλο πορτιέρο έστειλε την μπάλα άουτ.

Β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους, ενώ και οι απανωτές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν από τους δύο προπονητές δεν άφηναν να εξελιχθεί το ματς.

Οι γηπεδούχους έπαιζαν με... σβηστές μηχανές, οι οποίες άρχισαν να δουλεύουν όσο πλησίαζε ο χρόνος για την λήξη του αγώνα. Το... μαρτύριο για την Bordeaux δεν είχε ξεκινήσει ακόμα αν και βγήκε όσο μπορούσε στην επίθεση στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου.

Από την πλευρά τους οι παίκτες του Scolari είχαν κάποια διαστήματα εντυπωσιακού ποδοσφαίρου, με συνδυασμούς και “τριγωνάκια”, κάτι που έφτασε στην κορύφωσή του στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς!

Εκεί αρχικά, ο Malouda σημάδεψε την γωνία της αντίπαλης εστίας, ύστερα από φανταστικό τακουνάκι του Lampard κάνοντας το 3-0 στο 82’, ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Anelka επωφελήθηκε την μακρινή... βολίδα του νεοεισελθόντα, Beletti που κατέληξε στο δοκάρι και στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό 4-0!

Πριν από δύο λεπτά, μάλιστα, ο Carvalho δεν μπόρεσε να χριστεί και αυτός σκόρερ της αναμέτρησης αφού η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και βρήκε το δοκάρι όταν σηκώθηκε για κεφαλιά ανενόχλητος ύστερα από κόρνερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Chelsea: Cech, Bosingwa, Carvalho, Terry, Ashley Cole, Obi, Joe Cole (74’ Beletti), Deco (61’ Ballack), Lampard, Malouda (88’ Kalou), Anelka.

Bordeaux: Rame, Jurietti, Diawara, Planus, Placente, Diarra, Menegazzo (74’ Ducasse), Gouffran, Gourcuff (65’ Obertan), Wendell, Chamakh (65’ Cavenaghi)

πηγή: www.englishfootball.gr