Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Ανίκητη στο ‘‘Stamford Bridge’’


Η Chelsea παρέμεινε αήττητη για 85ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Manchester United, στερώντας τη χαρά της νίκης από τους ‘‘Κόκκινους Διαβόλους’’ για έκτη συνεχόμενη χρονιά.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Chelsea να παρατάσσεται όπως αναμενόταν, με μόνο απόντα τον Deco, ο οποίος τραυματίστηκε στο ζέσταμα, αναγκάζοντας τον Scolari να τον αντικαταστήσει με τον Michael Ballack. Επιστροφή στην αποστολή της ομάδας για τον Didier Drogba, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα σε ικανοποιητικά επίπεδα φυσικής κατάστασης.
Η ενδεκάδα της United περιελάμβανε τους Evans,Fletcher και Park, καθώς οι Brown, Ronaldo, Nani και Tevez κάθισαν στον πάγκο, ενώ ο Vidic δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας.
Λίγα λόγια για το παιχνίδι:
Στο πρώτο ημίχρονο η Manchester United μπήκε πιο δυνατά, και κατάφερε να προηγηθεί στο 18’ με τον Park, ενώ σε γενικές γραμμές ήταν πιο απειλητική, με την άμυνα της Chelsea να δείχνει ασταθής, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, και η Manchester United άρχισε να παίζει πιο αμυντικά, δυσκολεύοντας το έργο της Chelsea. Ο Scolari έριξε στο παιχνίδι τον Drogba στη θέση του Malouda, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, ενώ για τη United ο Ronaldo έκανε την επανεμφάνισή του, παίρνοντας τη θέση του Paul Scholes.
Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Kalou στο 80’, και θα μπορούσαν να πάρουν και τη νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.
Το τελικό 1-1 κρίνεται δίκαιο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
Α’ Ημίχρονο:
Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε στο 5’ και ανήκε στη United. O Hargreaves έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Fletcher πλάσαρε πάνω στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Rooney είχε την έμπνευση να ‘‘κρεμάσει’’ τον Cech από μακρινή απόσταση, αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο.
Η απάντηση της Chelsea ήρθε στο 9’, με τον Joe Cole, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από κεφαλιά-πάσα του Anelka, μπήκε στην περιοχή της United αλλά πλάσαρε άστοχα παρόλο που βρισκόταν σε πολύ καλή θέση.
Στο 14’ ο Anelka σούταρε δυνατά βρισκόμενος μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, χωρίς να ανησυχήσει τον Van der Sar.
Τεράστια ευκαιρία για τη United, με τον Rooney να πασάρει έξυπνα στον αμαρκάριστο Ferdinand, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Cech, που έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Μετά από αρκετές καλές ευκαιρίες, η United κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 18’. Οι Rooney, Evra και Berbatov συνδυάστηκαν πολύ ωραία, ο Βούλγαρος επιθετικός σούταρε, ο Cech απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Park έκανε το 0-1 από πολύ κοντινή απόσταση.
Στο 39’ ο Alex σούταρε από μακριά, ο Kuszczak απέκρουσε ασταθώς, αλλά στην επαναφορά ο Ferdinand έδιωξε πριν ο Anelka προλάβει να απειλήσει.
Ένα λεπτό αργότερα, ο Γάλλος επιθετικός των γηπεδούχων κινήθηκε και πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας της Manchester United, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Kuszczak.
Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ballack σούταρε με το αριστερό, αλλά ο Kuszczak μπλόκαρε σταθερά για άλλη μια φορά.
Β’ Ημίχρονο:
Στο 48’ η Chelsea θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Joe Cole δεν έπιασε καλά το σουτ μετά την πάσα του Anelka, δίνοντας στους αμυντικούς της United την ευκαιρία να διώξουν την μπάλα και τον κίνδυνο.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 65’, καθώς ο Joe Cole βγήκε μόνος τους απέναντι στον Kuszczak, αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα της United.
Απίστευτη στιγμή για την Chelsea στο 73’, με τον πολύ δραστήριο Joe Cole να σεντράρει, και τον Anelka να αδυνατεί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, όντας πολύ κοντά στην εστία της Manchester United.
Στο 77’ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει δεύτερο γκολ, κλειδώνοντας το παιχνίδι. Ο Ronaldo σέντραρε, αλλά το πλασέ του Rooney έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της εστίας του Cech.
Το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης για την Chelsea ήρθε στο 80’.Ο Lampard εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση στέλνοντας τη μπάλα στην περιοχή της United, και ο Kalou1-1. έπιασε την κεφαλιά, νικώντας τον Kuszczak και κάνοντας το
Ένα λεπτό αργότερα ο Kalou θα μπορούσε να έχει πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά οι αμυντικοί των ‘‘Κόκκινων Διαβόλων’’ πρόλαβαν να τον εμποδίσουν και να στείλουν την μπάλα μακριά.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Chelsea: Cech, Bosingwa, Terry, Carvalho (13’ Alex), A. Cole, Obi Mikel, Lampard, Ballack, Malouda (Drogba 46’), Joe Cole, Anelka (Kalou 74’).
Manchester United: Van der Sar (Kuszczak 32’), Neville, Evans, Ferdinand, Evra, Scholes (Ronaldo 55’), Fletcher, Hargreaves, Park (O’Shea 75’), Rooney, Berbatov.

πηγή: www.englishfootball.gr

2 σχόλια:

Maxine Perella είπε...

don't understand a word but i can guess what you're saying! shame deco and ricci are out - two key players for us.

Tasos Zarkadis είπε...

Of course but im confident that they ll return back... but till that time comes im still sure that the rest of the guys will make it without them!!!