Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2008

Γκραντ: "Υπολογίζω τον Ολυμπιακό"



Με σεβασμό προς τον αντίπαλο αλλά με μοναδικό στόχο την πρόκριση, καθώς απώτερος σκοπός είναι η κατάκτηση του τροπαίου, αντιμετωπίζουν στην Τσέλσι την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, την Τρίτη (19/02, 21:45) στο "Γ.Καραϊσκάκης", για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άβρααμ Γκραντ, μολονότι δεν αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους πρωταθλητές Ελλάδας, έδειξε να υπολογίζει στη δυναμική τους.

"Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολύ καλά παιχνίδια κόντρα σε Λάτσιο, Βέρντερ και Ρεάλ. Είναι πολύ καλή ομάδα. Τον σέβομαι και τον υπολογίζω, όπως και οι ποδοσφαιριστές μου", τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για ποιο εκ των αποτελεσμάτων θα εξασφαλίζει προβάδισμα στην Τσέλσι, απάντησε: "Δεν μπορώ να πω κάτι επ' αυτού. Στόχος είναι η πρόκριση. Μετά από το δεύτερο παιχνίδι θα γνωρίζουμε αν αυτό που θέλαμε ήταν η νίκη ή ισοπαλία".

Μετά από αρκετό καιρό, αφού μεσολάβησε το Κόπα Άφρικα, ο τεχνικός των "μπλε" δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Μόνο ο Αντρέι Σεφτσένκο δεν είναι στη διάθεσή του.

"Τον αφήσαμε εκτός γιατί δεν ήταν 100% έτοιμος και τον χρειαζόμαστε στα επόμενα παιχνίδια", ξεκαθάρισε για να προσθέσει: "Για εμένα δεν τίθεται θέμα πονοκέφαλου. Έτσι πρέπει να συμβαίνει. Ο πάγκος, άλλωστε, δείχνει τη δύναμη της ομάδας".

Τέλος, για το ως πού δύναται να φτάσει η Τσέλσι στη διοργάνωση, ο Γκράντ επισήμανε:

"Στόχος μας είναι ο τελικός. Η Τσέλσι είναι μεγάλη ομάδα, αλλά θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αν κατακτήσει το τρόπαιο. Κοιτάμε όμως κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρωτίστως την πρόκρισή μας στα προημιτελικά".
"Η αποστολή της Τσέλσι έφτασε στην Ελλάδα αργά το βράδυ της Κυριακής και βρήκε σκηνές που δεν θύμιζαν μεσογειακή Αθήνα.
Εχοντας παίξει στη Νορβηγία κόντρα στη Ρόζενμποργκ με ελάχιστο χιόνι, η Τσέλσι ήρθε στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία αντιμετωπίζει μία από τις χειρότερες χιονοπτώσεις τα τελευταία 26 χρόνια", τονίζει μεταξύ άλλων -με αρκετή δόση υπερβολής είναι αλήθεια- η επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι, η οποία από την πρώτη στιγμή έσπευσε να ενημερώσει τον κόσμο πως η αποστολή έφτασε με ασφάλεια στο "Ελ.Βενιζέλος" και όχι σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο της Ελλάδας.
Είναι χαρακτηριστικό πως το σάιτ των Λονδρέζων τονίζει πως η Τσέλσι άφησε το ηλιόλουστο Λονδίνο για να έρθει στην παγωμένη Ελλάδα και να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.
"Πολλές πτήσεις για το αεροδρόμιο των Αθηνών είχαν ακυρωθεί, αλλά ευτυχώς για τη Τσέλσι, μετά από μια μακρά περίοδο πτήσης πάνω από την πόλη, το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια. Με το χιόνι να καλύπτει τους δρόμους, το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή έφτασε στο κέντρο της Αθήνας, με κάποιες ώρες καθυστέρηση σε σχέση με την προγραμματισμένη ώρα", συμπληρώνει το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα των "μπλε".
Από κει και πέρα, στο ρεπορτάζ εξηγούνται οι λόγοι που η Τσέλσι ταξίδεψε για πρώτη φορά φέτος σε εκτός έδρας ματς δύο μέρες πριν τη σέντρα, ενώ γίνεται αναφορά και για τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία στην ομαλή διεξαγωγή της 21ης αγωνιστικής της Superleague.
Τέλος, τονίζεται πως οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για ύφεση της κακοκαιρίας κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την κρίσιμη αναμέτρηση της Τρίτης στο Φάληρο.