Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

Oλυμπιακός 0 Τσέλσι 0





Το 4-5-1 του Τάκη Λεμονή ξεδιπλώθηκε μέσα στο γήπεδο όπως το περιμέναμε. Με τον Τζόρτζεβιτς αριστερά, τον Γκαλέτι δεξιά, τον Κοβάσεβιτς στν κορυφή και την τριάδα των Λεντέσμα, Στολτίδη και Τοροσίδη στο κέντρο.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε καλά τους χώρους, βγήκε αρκετές φορές με αξιώσεις στην κόντρα αν και δεν απέφυγε τα εύκολα λάθη στο κέντρο που στοίχιζαν την κατοχή.

Δεν ήταν και εύκολο βέβαια για τον Ολυμπιακό να διασπάσει την καλύτερη άμυνα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Κάθε άλλο.

Η προσπάθεια έγινε, κυρίως από δεξιά με Γκαλέτι και Τοροσίδη αλλά οι σέντρες που βγήκαν εξουδετερώθηκαν εύκολα από τους πανύψηλους Καρβάλιο και Αλεξ. Μία φορά έκαναν το λάθος οι Αγγλοι και λίγο έλειψε να προηγηθεί ο Ολυμπιακός. Στη φάση του 30' όμως, μετά το κόρνερ του Τζόρτζεβιτς και τη γυριστή κεφαλιά του Στολτίδη, ο Τοροσίδης δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγα εκατοστά χώρισαν τον μεσοαμυντικό των κόκκινων από την επιτυχία.

Η Τσέλσι δεν έκανε κάτι το εντυπωσιακό στο πρώτο 45λεπτο. Είχε καλή αλληλοκάλυψη, προσπάθησε να περάσει πάσες στο Ντρογκμπά αλλά και να πλαγιοκοπήσει από τα δεξιά της άμυνας του Ολυμπιακού αλλά από ουσία λίγα πράγματα.

Ενα καλό σουτ του Μαλουντά στο 16’ ήταν ότι καλύτερο είχε να παρουσιάσει η τέως πρωταθλήτρια Αγγλίας. Αντζας και Σέζαρ έκαναν καλή δουλειά και γενικά όλος ο Ολυμπιακός συμπεριφέρθηκε άψογα από τακτικής άποψης.

Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου παρουσιάστηκε πιο θρασύς και πιο αποφασισμένος στο παιχνίδι του. Ο Λεμονής ανέβασε λίγο πιο ψηλά την ομάδα του και οι ερυθρόλευκοι, οπλισμένοι με περισσότερη αυτοπεποίθηση έβγαζαν περισσότερους παίκτες στην επίθεση.

Δεν βγήκαν όμως οι πολύ μεγάλες ευκαιρίες, οι φάσεις που θα τρομάξουν τον αντίπαλο. Το σουτ του Τζόρτζεβιτς στο 57’ και αυτό του Γκαλέτι στο 61' ναι μεn έκαναν τον κόσμο να πεταχτεί από τη θέση του, όμως δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον έμπειρο Τσεχ.

Και στα μετόπισθεν ο Ολυμπιακός ανέβασε κατά ένα κλικ την απόδοσή του. Με περισσότερο πάθος στις προσωπικές μονομαχίες και με καλύτερη αλληλοκάλυψη οι πρωταθλητές δεν κινδύνεψαν καθόλου και ανάγκασαν τον Γκραντ να κάνει διπλή αλλαγή στο 75’ (Καλού και Ανελκά, στις θέσεις των Τζο Κόουλ και Μαλουντά).

Ο Λεμονής απάντησε με Μπελούτσι ενώ λίγο αργότερα έριξε και τον Λεονάρντο στη μάχη για να περάσει τον Αργεντίνο στη θέση του δεξιού χαφ.
Hταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει το ματς. Αλλα πάνω από όλα επιθυμούσε να μην το χάσει.

Γι’ αυτό και οι παίκτες του δεν....τρελάθηκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο. Προσπάθησαν να βγουν με σύνεση μπροστά χωρίς να ξεχνούν ότι ο κίνδυνος παραμόνευε πίσω. Και η αλήθεια είναι ότι η Τσέλσι με τους ορεξάτους Ανελκά και Καλού επιχείρησε να πατήσει περισσότερο περιοχή στο τέλος. Δεν τα κατάφερε.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε τη διάθεση να σπαταλήσει τον κόπο του με ένα λάθος στο τέλος. Ετσι, το 0-0 σημάδεψε την αναμέτρηση. Ραντεβού στο Λονδίνο λοιπόν.

πηγή:
http://www.contra.gr/