Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Μπόλτον 0 Τσέλσι 1

Τελικό σκορ από το Reebok Stadium 0-1.

Ένα απόγευμα που άρχισε καλά με τον Φρανκ Λάμπαρντ να ξεκινάει κανονικά, αλλά χωρίς τους Εσιέν και Μίκελ που εκτίουν τις ποινές τους στο εγχώριο πρωτάθλημα. Όλα βέβαια έγιναν πιο όμορφα μετά το γκολ του Σάλομον Καλού στο 40' της αναμέτρησης, που ήταν και το μοναδικό τέρμα που επιτεύχθηκε.

Ο Ιβοριανός ήταν αυτός που πραγματοποίησε και την πρώτη ευκαιρία του αγώνα στο πρώτο μόλις λεπτό ύστερα από σέντρα του Τζο Κόουλ, που όμως κατέληξε στα χέρια του Γιασκελάινεν.

Η Μπόλτον απάντησε με τον Γκάρντνερ, ο οποίος έκανε μια επέλαση από τα αριστερά και χρειάστηκε η προσπάθεια αμυντικών μας να σταματήσουν την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στον Ντέιβις.

Όταν ο επιθετικός των Γουόντερερς ξεφεύγοντας από τα δεξιά σούταρε δυνατά ανάγκασε τον Τσεχ σε δύσκολη ασταθή επέμβαση, που ακολουθήθηκε από διώξιμο των αμυντικών μας πριν οι αντίπαλοι παίχτες επωφεληθούν.

Στο 16' από μακρινή απόσταση ο Λάμπαρντ εξαπέλυσε το πρώτο του σουτ στον αγώνα, χωρίς όμως ιδιαίτερη δύναμη, με αποτέλεσμα να καταλήξει εύκολα στα χέρια του γκολκίπερ της Μπόλτον. Ένα λεπτό αργότερα ο Κάμπο είδε κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Τζο Κόουλ στο κέντρο του γηπέδου.

Στο 20' πραγματοποιήθηκε και η καλύτερη φάση του ματς μέχρι εκείνο το σημείο όταν ο Τζέι Ο Μπράιαν δεν κατάφερε να ανακόψει πάσα του Καλού, παρόλο που είχε χρόνο και ο Μαλουντά σούταρε άουτ.

Ο Ντιουφ έγινε ο δεύτερος παίχτης που αντίκρισε κίτρινη κάρτα όταν έριξε κάτω τον Μαλουντά, που πιο πριν είχε αποτύχει ο συμπαίχτης του, να σταματήσει.

Ο Γάλλος τα κατάφερε καλύτερα από την προηγούμενη προσπάθειά του στο 27', όταν το σουτ του μπλόκαρε δύσκολα ο Γιασκελάινεν μπροστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του.

Η Μπόλτον απάντησε ένα μόλις λεπτό αργότερα, όταν ο Τσεχ αναγκάστηκε να σταματήσει το σουτ που έκανε ο Κάμπο ύστερα από πάσα του Ντιουφ που απέφυγε έξυπνα τον Μακελελέ.

Και πάλι ο Τσεχ στο 33' μπλόκαρε σουτ του Ανελκά.

Επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος πήρε θέση οργανωτή με το μακρινό βολέ του να ψάχνει αρχικά τον Μαλουντά, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Καλού που ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο και ρίχνοντας την μπάλα μπροστά τελείωσε με ωραίο πλασέ την φάση, κάνοντας το 0-1 στο 40'. Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ιβοριανού επιθετικού στο Πρωτάθλημα φέτος.

Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Σίντγουελ.

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλαγή για τους φιλοξενούμενους με τον Κλαούντιο Πιζάρο να παίρνει την θέση του σκόρερ.

Στο πρώτο μόλις λεπτό αδύναμη κεφαλιά του Ανελκά υπό πίεση και έυκολη δουλειά για τον Τσεχ.

Στο 53' άλλη μια κίτρινη κάρτα για παίχτη της Μπόλτον και συγκεκριμένα στον Μακ Καν για άσχημη προβολή στον Λάμπαρντ. Σε εκείνο το χρονικό σημείο η Τσέλσι δεχόταν μεγαλύτερη πίεση και χρειάστηκαν οι καθοριστικές τοποθετήσεις των Τέρι, Καρβάλιο και Κόουλ.

Στο 68' σουτ του Κόουλ από πολύ μακριά σε μια φάση που ο Καρβάλιο μπήκε και αυτός στο μπλοκάκι του διαιτητή της αναμέτρησης για μαρκάρισμα από πίσω στον Ανελκά. Αργότερα και ο Ντέιβις είχε την ίδια μοίρα για φάουλ πάνω στον Άσλει Κόουλ.

Ο Σεβτσένκο μπήκε και αυτός στο γήπεδο στη θέση του Μαλουντά με μόλις 15 λεπτά υπολοιπόμενο χρόνο για την λήξη.

Η Μπόλτον έκανε αισθητή την παρουσία της με την εκτέλεση ενός φάουλ στην άκρη της περιοχής ύστερα από χέρι του Σίντγουελ, που όμως ο Ανελκά έστειλε μακριά από την εστία του Τσεχ. Οι φίλαθλοί μας δεν σταμάτησαν να τραγουδούν στις κερκίδες.

Ένα σουτ τα επόμενα λεπτά από τον Τζο Κόουλ, λίγο πριν αντικατασταθεί από τον Φερέιρα ήταν ότι πιο σημαντικό για την ομάδα μας.

Τελευταία φάση για τους γηπεδούχους η κεφαλιά του Stelios, ο οποίος είχε μπει στον αγώνα στο 84' στη θέση του Ο Μπράιαν.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και έτσι η Τσέλσι πανυγήρισε άλλη μια νίκη στο Reebok Stadium...

Bolton: Jaaskelainen, J. O'Brien (Stelios 84'), A. O'Brien, Meite, Gardner, McCann, Campo, Guthrie, Davies (c), Anelka, Diouf (Wihelmsson 66')

Chelsea: Cech, Belletti, Carvalho, Terry (c), A. Cole, Sidwell, Makelele, Lampard, J. Cole (Ferreira 84'), Kalou (Pizarro h-t), Malouda (Shevchenko 73')

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

PISTYO OTI EIMASTE MIA DIAFORETIKI OMADA ME TON LAMPARD MESA STO GIPEDO YPARXI DINAMI STO KENTRO KAI KALES PASES PROS TOYS EPITHETIKOYS TIS OMADAS AN GIRISI KAI O BALLACK APO TON TRAYMATISMO TOY THA EIMASTE AKOMA KALITERI SE AYTON TON TOMEA.
EKSERETIKI PROSPATHIA TOY KALOY STO GOAL ME POLI MAXITIKOTITA KAI ME POLI DINAMI ( DEN EPEFTE KATO ME TIPOTA THIMISE KATI APO DROGBA) KAI TEXNIKI TOYS TELIOSE, MPRABO PAIXTARA MOY!!!
EIXAME OMOS MIA ASTATHEIA STIN AMYNA ALLA ITAN KAI I APOYSIA TOY ESSIEN POY MAS EKANE LIGO EBALOTOYS PISO PISTEYO, AFOY O MAKELELE DEN EPEKSE KAI TOSO KALA, AFOY DEN TO PLIROSAME OK PISTEYO NA BELTIOTHOYME STA EPOMENA MATS.
KALI SINEXEIA STIN OMADARA MAS KAI NA ANEBENOYME STIN BATHMOLOGIA GIATI I OGDOI THESI DEN MAS AKSIZI( PIGAME EBDOMI TORA) AFOY MONO PROTI THESI EINAI AKSIA GIA MAS MONON I PROTI!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Παναγιώτη παρά το καλό αποτέλεσμα στην έδρα των Τrotters και την γενικότερη ικανοποιητική λειτουργία της μεσαίας γραμμής παρά τις απουσίες, ήταν σχεδόν επιτακτικό να πάρουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης απέναντι σε μια ομάδα με δεκάδες προβλήματα αγωνιστικά. Τα δύσκολα ακολουθούν... αλλά το διπλό στην Βαλένθια νομίζω απέδειξε ότι η ομάδα μας έχει καρδια πρωταθλήτριας!!!