Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Chelsea FC - FC Schalke 04

Η φυγή του Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Τσέλσι αγωνιστικά δεν είχε τόσο μεγάλο αντίκτυπο. Οι «μπλε», πλην της αναμέτρησης με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (όπου έχουν παράπονα για τη διαιτησία) μετρούν τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες και βρίσκονται στην κορυφή του 2ου ομίλου. Η Σάλκε, φιλόδοξη και η ίδια, με νίκη έχει ελπίδες να πάρει την πρωτιά, με αποτέλεσμα η αναμέτρηση του «Στάμφορντ Μπριτζ» για την 3η αγωνιστική να έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μία πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Βαλένθια στο «Μεστάγια» με 2-1, η οποία εκτός από την εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό από τα προημιτελικά, απέφερε και σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα, σε μία περίοδο που η Τσέλσι το χρειάζεται. Οι φήμες για ποδοσφαιριστές που φεύγουν και άλλες που έρχονται πολλές, ενώ ήδη υπήρξε μία προσθήκη στο τεχνικό επιτελείο, αφού ο Χενκ Τεν Κάτε, από προπονητής του Αγιαξ, έγινε βοηθός του Αβραμ Γκραντ.

Ο Ισραηλινός προπονητής έχασε τον Τζον Τέρι και τον Ασλεϊ Κόουλ από τις υποχρεώσεις της εθνικής Αγγλίας και έτσι υπολογίζει δίχως δύο βασικά στελέχη της άμυνας των «μπλε». Οσο για την επίθεση, μετά τη λύση της… παρεξήγησης με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Ιβοριανός θα βρεθεί στην κορυφή με τον Φλοράν Μαλουντά και τον Τζο Κόουλ να τον πλαισιώνουν στο 4-3-3 που θα προτιμηθεί.
Στην αντίπερα όχθη, η Σάλκε βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πίνακα της βαθμολογίας της Bundesliga και έχοντας χάσει αρκετούς βαθμούς μέχρι στιγμής, η διεκδίκηση του τίτλου μοιάζει αδύνατη. Εννέα πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, η ομάδα του Μίρκο Σλόμκα δύσκολα θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, όπως πέρυσι. Εκτός έδρας δεν έχει χάσει ακόμα ωστόσο οι τέσσερις ισοπαλίες, μία εξ αυτών κόντρα στην «νεοφώτιστη» Χάνσα Ρόστοκ το Σάββατο, την έχουν κρατήσει πίσω.
Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Τζέραλντ Ασαμόα ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού και στο ματς με τη Χάνσα σκόραρε κιόλας, ωστόσο για το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στο Λονδίνο θα προτιμήσει σχήμα με έναν επιθετικό, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο Κέβιν Κουράνι.

Απο http://www.contra.gr/

Σε δηλώσεις του ο διεθνής περουβιανός παίκτης της Τσέλσι Κλαούντιο Πιζάρο ο οποίος αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στην Βundesliga και γνωρίζει τη Σάλκε τόνισε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την αγγλική ομάδα ωστόσο πρέπει να το κερδίσει.