Δευτέρα 14 Απριλίου 2008

Chelsea-Wigan (preview)

Η κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου έχει μπει στην τελική ευθεία, και κάθε απώλεια βαθμών μπορεί να κρίνει τον πρωταθλητή. Η 2η Chelsea το ξέρει καλά αυτό, και δεν έχει σκοπό να υποτιμήσει την αδύναμη Wigan. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται στην 15η θέση της βαθμολογίας και λογικά δεν θα κινδυνέψουν με υποβιβασμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι αδιάφοροι, καθώς ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι σε ένα τόσο μεγάλο αντίπαλο όπως η Chelsea τους δίνει μεγάλο κίνητρο.
Απουσίες

Τα προβλήματα για την Chelsea εστιάζονται στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς οι Cech και Cudicini είναι τραυματίες. Έτσι, ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, Hilario θα υπερασπιστεί την εστία των Μπλε.

Από την άλλη, η Wigan θα παίξει σχεδόν πλήρης, καθώς μόνο ο αριστερός μπακ Erik Edman είναι τραυματίας και θα απουσιάσει, ενώ επιστρέφουν οι μέσοι Michael Brown και Jason Koumas.

Δηλώσεις

Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Steve Bruce, είπε: ‘‘Aνέλαβα την τεχνική ηγεσία της Wigan τον Νοέμβριο. Αν κάποιος μου έλεγε πως θα βρισκόμασταν σε αυτή τη θέση αυτή την περίοδο, θα χαιρόμουνα πολύ.

‘‘ Πρέπει όμως να μείνουμε συγκεντρωμένοι, και να προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε καλά, όπως κάνουμε εντός έδρας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε απέναντι στην Chelsea, αλλά φέτος πήραμε καλά αποτελέσματα στις έδρες των Arsenal και Liverpool, οπότε τα πάντα μπορούν να συμβούν.’’

Προϊστορία

Στις αναμετρήσεις μεταξύ των δυο ομάδων συνήθως βγαίνει νικήτρια η Chelsea, όπως είναι λογικό άλλωστε. Η τελευταία φορά που η Wigan δεν έχασε αγωνιζόμενη στο Stamford Bridge ήταν το 1985 , με την αναμέτρηση να λήγει ισόπαλη με 2-2. Η πιο πρόσφατη νίκη των ‘‘Latics’’ επί της Chelsea έλαβε χώρα το 1980, στα πλαίσια του F.A Cup, με τη Wigan να επικρατεί με 0-1. Από την ίδρυση της Premier League και μετά, η Chelsea μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις απέναντι στη Wigan, με τους φιλοξενούμενους να μην έχουν σκοράρει απέναντι στους Λονδρέζους από την εντός έδρας ήττα τους με 3-2 το 2006.

Στον πρώτο γύρο η Chelsea είχε περάσει με 0-2 από την έδρα της Wigan, ενώ στο περσινό ματς που έγινε στο Stamford Bridge, οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 4-0.

Οι διαθέσιμοι παίκτες κάθε ομάδας:

Chelsea: Hilario, Taylor, Ferreira, Belletti, Alex, Terry, Carvalho, Ben-Haim, A Cole, Bridge, Lampard, Essien, Ballack, Sidwell, J Cole, Wright-Phillips, Shevchenko, Pizarro, Drogba, Obi, Makelele, Kalou, Anelka.

Wigan: Kirkland, Melchiot, Scharner, Boyce, Kilbane, Brown, Palacios, Skoko, Taylor, Valencia, Heskey, Bent, Aghahowa, Hagen, King, Sibierski, Koumas, Bramble, Figueroa, Olembe, Pollitt.

Διαιτητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Andre Mariner (West Midlands).

πηγή: www.englishfootball.gr