Κυριακή 27 Απριλίου 2008

36αγ: Επιασε τη Γιουνάιτεντ η Τσέλσι!

Φωτιά στο πρωτάθλημα δύο αγωνιστικές πριν το τέλος έβαλε η Τσέλσι. Η ομάδα του Αβραμ Γκραντ νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" το Σάββατο και έπιασε την αντίπαλό της στην κορυφή της πρέμιερσιπ. Το νικητήριο γκολ πέτυχε ο Μπάλακ με πέναλτι στο 85'. Μεγάλο διπλό για Φούλαμ, σκόραρε για την Μπόλτον ο Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος και αυτή ήταν η Τσέλσι, η οποία από την αρχή του ντέρμπι φρόντισε να επιβάλει τον ρυθμό της και να κλείσει στα καρέ της την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Γκραντ πίεσε τους φιλοξενούμενους, είχε την κατοχή της μπάλας, ενώ είχε και δοκάρι στο 21ο λεπτό σε κοντινό σουτ του Κόουλ.

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι παίκτες της Τσέλσι σεβόμενοι το πένθος του Φρανκ Λάμπαρντ για την απώλεια της μητέρας του. Η Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται για νέο ρεκόρ καλύτερης άμυνας με το προηγούμενο να είναι την περίοδο 1924-25(!), όταν αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία, όπου είχε δεχθεί 23 τέρματα σε 42 αγώνες.Στην αντίπερα όχθη, η Γιουνάιτεντ –με πολλές αλλαγές και χωρίς τον Ρονάλντο στην ενδεκάδα- έψαχνε τους κενούς χώρους για να χτυπήσει στην αντεπίθεση, κάτι που δεν κατάφερε στο πρώτο 45λεπτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν τον Βίντιτς λόγω τραυματισμού, με τον Χάργκριβς να περνάει στη θέση του.
Τελικά η Τσέλσι κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες της και την ισοπεδωτική εμφάνιση του πρώτου μέρους, δευτερόλεπτα πριν την ανάπαυλα. Συγκεκριμένα, στο 45' και μετά από σέντρα του Ντρογκμπά, ο αμαρκάριστος στην προβληματική άμυνα της Μάντσεστερ, Μπάλακ, με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους.

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν βελτιωμένοι με εμφανή τρόπο να ανατρέψουν την κατάσταση και τα κατάφεραν στο 56ο λεπτό. Με ατομική προσπάθεια και σουτ, ο Ρούνεϊ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα, έκανε το 1-1 κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ντέρμπι.
Το 1-1 άνοιξε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι, με τον Φέργκιουσον να ολοκληρώνει στο 65' τις αλλαγές του βάζοντας μέσα στο παιχνίδι και τον Ρονάλντο. Η Τσέλσι όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 85' οι Λονδρέζοι κέρδισαν πέναλτι (χέρι του Κάριγκ που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι) και ο Μπάλακ εκτέλεσε εύστοχα για να γράψει μέσα σε αποθέωση το 2-1!Μην έχοντας τι άλλο να κάνει η Γιουνάιτεντ βγήκε μαζικά μπροστά για να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν δύο καλές ευκαιρίες αλλά οι Κόουλ και Σεφτσένκο(!) πήραν την μπουκιά από το στόμα των Ρονάλντο και Φλέτσερ αντίστοιχα αποκρούοντας σουτ πάνω στη γραμμή. Με νύχια και με δόντια η Τσέλσι κράτησε το προβάδισμά της και ισοβάθμησε με τη Γιουνάιτεντ.

Από τα άλλα παιχνίδια κερδισμένη είναι σαφώς η Φούλαμ η οποία με μία απίστευτη ανατροπή έκανε το 2-0 του ημιχρόνου στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ» 3-2 (στα τελευταία 20 λεπτά) ρίχνοντας τη Μάντσεστερ Σίτι στο καναβάτσο. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Ντιομανσί Καμαρά ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, το δεύτερο εκ των οποίων στην εκπνοή. Η Φούλαμ πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα στη σωτηρία.

Άλλες δύο ομάδες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση η Μπέρμινχαμ και η Μπόλτον έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν μεγάλο προβάδισμα για τη σωτηρία. Η πρώτη προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στα δεύτερα της Λίβερπουλ στο «Σεντ Αντριους» αλλά εν τέλει ισοφαρίστηκε. Η Μπόλτον πέτυχε πρώτη γκολ κόντρα στην Τότεναμ στο «Ουάιτ Χαρτ Λέιν» με δράστη τον Στέλιο Γιαννακόπουλο (σκόραρε στην πρώτη επαφή του με την μπάλα και έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο) αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της προβάδισμα (1-1).

Η Σάντερλαντ ανέβηκε στην 13η θέση μετά το 3-2 επί της Μίντλεσμπρο στο «Στάδιο του Φωτός» ενώ η Ρέντινγκ τσίμπησε βαθμό στην έδρα της Γουίγκαν (0-0) και έχει πάντα από κάτω της την Μπέρμινχαμ.

πηγή: www.contra.gr