Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Everton-Chelsea (preview)

Δύσκολη η αποστολή της Chelsea που ταξιδεύει στο Goodison Park για το τρίποντο και μόνο γι’αυτό ώστε να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες τις έχουν απομείνει για την κατάκτηση της φετινής Premiership.


Η οδυνηρή ισοπαλία της Δευτέρας, με αντίπαλο τη Wigan στο Stamford Bridge, τους άφησε 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Manchester United 4 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Οποιαδήποτε άλλη απώλεια βαθμών ισοδυναμεί με οριστική απώλεια του τίτλου και αυτό το γνωρίζουν καλά και οι παίχτες και η τεχνική ηγεσία της Chelsea.
Από την άλλη μεριά οι “toffees” γνωρίζουν επίσης πολύ καλά ότι η 4η θέση είναι πολύ δύσκολο να καταληφθεί και πλέον ο στόχος τους είναι η διατήρηση της 5ης θέσης που βγάζει στο Κύπελλο UEFA για δεύτερη συνεχόμενη φορά, γεγονός πολύ σημαντικό για την ομάδα του David Moyes.

Ετσι λοιπόν ως πρώτο μέλημα θα είναι η κατάκτηση των τριών πόντων, αλλά και ο ένας βαθμός δεν θα ήταν άσχημος αναλογιζόμενοι τον αντίπαλο που αντιμετωπίζουν και αφού οι διώκτες της βρίσκονται 4 βαθμούς πίσω της και έτσι έχει ενα μικρό περιθώριο για απώλεια βαθμών.
Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 2 ομάδες για τους μεν φιλοξενούμενους ίσως το πιο σοβαρό πρόβλημα να είναι η κούραση των παιχτών αφού αγωνίστηκαν τη Δευτέρα. Όσον αφορά τους παίχτες αμφίβολοι είναι τοσο ο Frank Lampard ο οποίος αντιμετωπίζει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα και ίσως να λείψει και από το αυριανό παιχνίδι (δεν αγωνίστηκε ούτε στο παιχνίδι της Δευτέρας) οσο και ο Didier Drogba που δεν κατάφερε να προπονηθεί λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο.
Οι δε γηπεδούχοι θα περιμένουν μέχρι τελευταίας στιγμής και τον Mikel Arteta (πρόβλημα στους κοιλιακούς) και τον Leon Osman (πρόβλημα στο γοφό) των οποίων η απουσία φάνηκε στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στην Birmingham όπου έχασαν 2 βαθμούς και με την ισοπαλία αυτή χάθηκε ουσιαστικά η 4η θέση. Πέρα από αυτούς τους 2 παίχτες, σίγουροι απόντες θα είναι οι γνωστοί τραυματίες εδώ και καιρό, Tim Cahill και James Vaughan.
Ο προπονητής της Chelsea, Avraam Grant δήλωσε ότι η ομάδα του δεν θα καταθέσει τα όπλα και θα πολεμήσει μέχρι το τέλος:

"Δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μέχρι να έχουν τελειώσει όλα. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν, αλλά πρώτα πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και μετά το τέλος του θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλα τα υπόλοιπα. Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι στο Goodison Park. Η Everton είναι μια πολύ καλή ομάδα και δεν είναι καθόλου εύκολο να τους αντιμετωπίζεις"

Για τα “ζαχαρωτά” o David Moyes φάνηκε λίγο πιο ρεαλιστής όσον αφορά τόσο το πρωτάθλημα όσο και για την 4η θέση.

"Νομίζω ότι τώρα η Manchester United θα πάρει το πρωτάθλημα και εμείς είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσουμε την 4η θέση. Τα πάντα εξαρτώνται από το τι θα κάνουν οι ομάδες που βρίσκονται από επάνω μας στο βαθμολογικό πίνακα. Η Chelsea θέλει το παιχνίδι και για να πλησιάσει την Manchester αλλά και για να μην την πλησιάσει η Arsenal ενώ εμάς η δουλεία μας είναι πλέον να διατηρήσουμε την θέση που έχουμε".
Η προϊστορία στους μεταξύ τους αγώνες στο Goodison Park δείχνει μεν Everton αφου στα 68 παιχνίδια οι “toffees” έχουν 34 νίκες ενώ οι “Blues” έχουν μόλις 14 ενώ 21 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, αλλά η τελευταία φορά που κέρδισε την Chelsea στο Goodison Park ήταν το Νοέμβριο του 2000 με 2-1 με γκολ του Danny Cadamarteri και Kevin Campbell.