Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Ανάμεσα στου επικριτές του Avram Grant όσον αφορά την προπονητική του αξία συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του πρώην προπονητή της Chelsea, Jose Mourinho. O Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας στην εφημερίδα ‘Observer’ λίγο πριν τη χθεσινή απόλυση του Grant χαρακτήρισε ως πολύ κακή τη φετινή σαιζόν των “μπλε”. Eρωτηθείς για το πώς κρίνει τη φετινή περίοδο ο Πορτογάλος απήντησε ότι εξαρτάται από τη φιλοσοφία του καθενός.

“Στην δική μου φιλοσοφία ήταν μια πολύ κακή χρονιά επειδή στο ποδόσφαιρο το ‘σχεδόν’ σημαίνει πως ηττήθηκες και η Chelsea σχεδόν κέρδισε το Carling Cup, σχεδόν κέρδισε το πρωτάθλημα και σχεδόν κατέκτησε το Champions League. Σχεδόν σημαίνει τίποτα”.

“Ύστερα από δύο τίτλους για κάθε χρονιά τα τελευταία τρία χρόνια υπήρχαν μηδέν τίτλοι φέτος, το οποίο στη δική μου φιλοσοφία αποτελεί κακό απολογισμό. Ίσως στη φιλοσοφία ενός ηττοπαθή να αποτελεί επιτυχημένη χρονιά και το σέβομαι” ανέφερε ο “εκλεκτός” ρίχνοντας σαφώς τα βέλη του στον Grant.

Όσον αφορά τη διαδικασία των πέναλτι στην οποία η Chelsea έχασε το τρόπαιο από τη United, o Μourinho εξέφρασε τη λύπη του καθώς η καλύτερη ομάδα έχασε τον τελικό του Champions League όπως είχε συμβεί και πέρυσι στον ημιτελικό της διοργάνωσης.

“Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα τονίζω ότι οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο και η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο. Είμαι δυσαρεστημένος γιατί αυτή ομάδα έχασε τον τελικό και τον ημιτελικό του Champions League και τις δύο φορές στα πέναλτι. Οι φίλοι της ομάδας, ο Roman και η διοίκηση αξίζουν περισσότερα. Πιστεύω όμως ότι ύστερα από μια “άδεια” χρονιά οι επιτυχίες θα επιστρέψουν στη Chelsea. Πάντα θα είμαι υποστηρικτής αυτής της ομάδας.

πηγή: www.englishfootball.gr