Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Chelsea-Bolton (preview)

Πόσο θέλουμε να ξαναθυμηθούμε στιγμές σαν και αυτές... ίσως η αυριανή μέρα να είναι μεγάλη για τον σύλλογό μας! Φτάσαμε στην τελευταία αγωνιστική της Premier League. Την Κυριακή (19.00) η Chelsea υποδέχεται στο Stamford Bridge τη Bolton με μόνο στόχο τη νίκη.
Οι ‘‘Μπλε’’ ισοβαθμούν στην κορυφή με την Manchester United, και για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα θα πρέπει να σημειώσουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους ‘‘Κόκκινους Διαβόλους’’.

Απουσίες

Για την Chelsea το μόνο σοβαρό πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του ο Ricardo Carvalho, πράγμα που σημαίνει πως η συμμετοχή του Πορτογάλου αμυντικού είναι αμφίβολη.

Ένα μικρό πρόβλημα αντιμετώπισε και ο Salomon Kalou αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά, ενώ απουσιάζει εδώ και καιρό ο Carlo Cudicini.

Από πλευράς Bolton θα απουσιάσουν οι Jussi Jaaskelainen, Ricardo Gardner και Nicky Hunt, αλλά επιστρέφουν οι μέσοι Ivan Campo και Joey O’Brien.

Φόρμα

Οι γηπεδούχοι είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, καθώς μετρούν πέντε νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία έξι παιχνίδια τους.

Σε περίπτωση νίκης, η Chelsea θα έχει μείνει αήττητη για 21 παιχνίδια μέσα στη φετινή σαιζόν, ενώ θα συμπληρώσει 82 συνεχόμενα ματς χωρίς ήττα στο Stamford Bridge.

Από την άλλη η Bolton έχει σημειώσει τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δυο ήττες στα τελευταία έξι ματς που έδωσαν, πράγμα που τους χάρισε την παραμονή στην κατηγορία.

Προϊστορία

Στο Stamford Bridge η Chelsea έχει κερδίσει τη Bolton 25 φορές, οι ‘‘Trotters’’ έχουν πάρει 12 νίκες, ενώ 12 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Τα πέντε τελευταία χρόνια έχουμε δει δυο νίκες της Chelsea, μία της Bolton, και δυο ισοπαλίες.

Στον πρώτο γύρο η Chelsea πέρασε με 1-0 από το Reebok, ενώ πέρυσι οι δυο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες με 2-2 στο Λονδίνο.

Οι διαθέσιμοι παίκτες κάθε ομάδας:

Chelsea: Cech, Hilario, Belletti, Ferreira, Carvalho, Alex, Ben-Haim, Terry, Ashley Cole, Bridge, Joe Cole, Ballack, Essien, Lampard, Wright-Phillips, Malouda, Kalou, Anelka, Drogba, Shevchenko, Obi, Makelele.

Bolton: Al Habsi, Samuel, Andrew O’Brien, Cahill, Steinsson, Nolan, Campo, Giannakopoulos, McCann, Joey O’Brien, Guthrie, Taylor, Davies, Rasiak, Diouf, Walker, Fojut, Cohen, Alonso, Helguson.

Διατητής της αναμέτρησης έχει οριστεί ο Chris Foy ( St Helens, Merseyside).

πηγή: www.englishfootball.gr