Τρίτη 6 Μαΐου 2008

Θέλει το Γερμανό της…

Δυνατό παιχνίδι έγινε στο Newcastle, με τη γηπεδούχο ομάδα να υποκλίνεται τελικά στην ανωτερότητα της Chelsea. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε από τα τέρματα των Ballack και Malouda.

Η Newcastle με το αποτέλεσμα αυτό γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 7 ματς αήττητη και παρέμεινε στη 12η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τις ελπίδες τους για τον τίτλο και πλέον περιμένουν μια γκέλα των Red Devils στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς κόντρα στη Wigan.

H Newcastle μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχε σε γενικές γραμμές τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 30’. Στο 5’ ο Owen αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 28’ λεπτό χρειάστηκε η επέμβαση του Terry πάνω στη γραμμή του τέρματος για να μην ανοίξουν το σκορ οι γηπεδούχοι. Στο σημείο αυτό οι Blues ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να αναγκάσουν τους παίκτες της Newcastle να οπισθοχωρήσουν, ενώ απώλεσαν και μια μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν με τον Ballack.

Στο δεύτερο μέρος η Chelsea πίεσε πιο πολύ και στο 52’ ο Taylor πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Ballack πριν αυτός κάνει το 0-1. Μικρό, όμως, το κακό για την Chelsea αφού στο 60ό λεπτό ο Γερμανός διεθνής έβαλε μπροστά την ομάδα του με κεφαλιά, ανώ λίγο πριν είχε προηγηθεί δοκάρι του Terry. To σκηνικό άλλαξε, με τους Magpies να ψάχνουν την ισοφάριση αλλά το δεύτερο τέρμα του αγώνα να το πετυχαίνει ο Malouda για λογαριασμό των Λονδρέζων στο 82’.

Newcastle: Harper, Beye, Taylor, Faye, Enrique (N’Zogbia 77’), Geremi (Duff 71’), Butt, Barton, Viduka (Smith 46’), Owen, Martins
Chelsea: Cech, Terry, Bridge, Ferreira, Carvalho (Alex 79’), Ballack, Essien, Mikel, Anelka (66’ Lampard), Drogba (Shevchenko 86’), Malouda

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Steve Bennett.

πηγή: http://www.englishfootball.gr/