Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Με άδεια χέρια…

Πόσο εύκολο είναι να έχεις το ενδιαφέρον σου στραμμένο σε δύο πράγματα συγχρόνως; Αυτό ίσως θα ήταν καλό να μας το απαντούσαν οι παίκτες της Chelsea οι οποίοι έπρεπε να κοιτάξουν σαφώς πρώτα το εντός έδρας παιχνίδι τους με την Bolton ώστε να πάρουν τη νίκη, αλλά συγχρόνως δεν μπορούσαν και να μην έχουν μέρος της προσοχής τους στο JJB για να μαθαίνουν τι κάνει η έτερη διεκδικήτρια του τίτλου, Manchester United.

Τελικώς οι παίκτες της Chelsea έμειναν με αδειανά χέρια. Έχοντας μάθει πως η Manchester United περνούσε με το διπλό από την έδρα της Wigan δεν είχαν κουράγιο με αποτέλεσμα δεχόμενοι τέρμα στις καθυστερήσεις να αναδειχθούν ισόπαλοι (1-1) με την Bolton.
Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο η Chelsea απείλησε δύο φορές με τον Didier Drogba αλλά η κεφαλιά και το σουτ που επιχείρησε πέρασαν άουτ.
Στο 14’ οι “Μπλε” αναγκάστηκαν να συνεχίσουν χωρίς τον αρχηγό τους, τον John Terry, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε από τον Juliano Belletti.
Στο 20’ η Chelsea έφτασε για πρώτη φορά στο παιχνίδι τόσο κοντά στο γκολ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ιβοριανό επιθετικό. Ο Lampard κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή της Bolton και ο Drogba ανέλαβε να το εκτελέσει στέλνοντας την μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Al-Habsi.
Η Chelsea κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο με τους οπαδούς της να ενισχύουν τους παίκτες του Avram Grant. Στο 33’ πάντως το Stamford Bridge σίγησε προς στιγμήν μαθαίνοντας τα μαντάτα από το JJB όπου η Manchester United άνοιγε την ίδια ώρα το σκορ.
Το ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Η Chelsea μετά το 20ο λεπτό δεν δημιούργησε σχεδόν τίποτα ενώ σε αυτό ίσως να οφείλεται και το γεγονός του τέρματος του Ronaldo το οποίο σαφώς και έγινε αντιληπτό στους παίκτες των “Μπλε” από την αντίδραση των οπαδών τους.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους η Chelsea μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ στο 47’ όταν ο Malouda μετά από πολύ όμορφη ατομική ενέργεια σούταρε αλλά ο Al-Habsi κατάφερε με υπερένταση να απομακρύνει την μπάλα με τα ακροδάχτυλα.
Η Chelsea συνέχιζε να πιέζει για την επίτευξη ενός τέρματος, παρακαλώντας συγχρόνως τη Wigan να ισοφαρίσει τη Manchester United. Οι παίκτες των “Μπλε” έφτασαν την κατοχή στο 78% υπέρ τους με αποτέλεσμα το γκολ να μην αργήσει πολύ να έρθει. Στο 62’ o Andrei Shevchenko που είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο στη θέση του Makelele σημείωσε το πολυπόθητο τέρμα που χρειαζόταν η ομάδα του.
Το μυαλό των παικτών της Chelsea φαίνεται πως λανθασμένα στράφηκε στο JJB. Και αυτό γιατί στο 79’ η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης των “Μπλε” πήγε να τους κοστίσει. Η Bolton κατάφερε να πατήσει περιοχή με τον Cech να διώχνει άσχημα πάνω στον Davies, η προσπάθεια του οποίου απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τους Mikel και Ashley Cole.
Ένα λεπτό αργότερα το Stamford Bridge σίγησε για τα καλά. Και αυτό όχι γιατί οι “Trotters” κατάφεραν να ισοφαρίσουν αλλά γιατί τα μαντάτα από το JJB Stadium δεν ήταν ευχάριστα για τους “Μπλε”. O Giggs μόλις είχε σημειώσει το 0-2 και ο τίτλος πήγαινε οριστικά και αμετάκλητα στο Manchester με αποτέλεσμα η Chelsea παρά τη νίκη της να μένει με αδειανά χέρια.
Η απογοήτευση των οπαδών της Chelsea φαίνεται πως επηρέασε και τους παίκτες των “Μπλε” οι οποίοι δεν είχαν πλέον κουράγιο. Στις καθυστερήσεις ο Taylor έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) με αποτέλεσμα ο φετινός τίτλος να μην κριθεί τελικά στην ισοβαθμία όπως φαινόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Μπορεί το πρωτάθλημα να χάθηκε αλλά όλοι στην Chelsea ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους ενόψει της βραδιάς της 21η Μαίου. Το βράδυ εκείνο οι “Μπλε” θα αντιμετωπίζουν στη Μόσχα τη Manchester United θέλοντας να πάρουν τη ρεβάνς για τον σημερινό χαμένο τίτλο και ταυτόχρονα να φέρουν για πρώτη φορά στο Stamford Bridge το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.
Chelsea: Cech, Terry (Belletti 14’), A. Cole, Alex, Lampard, Malouda, Essien, Makelele (Shevchenko 46’), J. Cole (Mikel 78’), Ballack, Drogba

Bolton: Al-Habsi, Samuel, A. O’Brien, Steinsson, J. O’Brien, Cahill, McCann, Taylor, Nolan, Davies, Diouf (Γιαννακόπουλος 69’)